» » » Скільки варити кальмари?

Скільки варити кальмари?

Скільки варити кальмари?

Раніше нами був описаний процес того, як правильно варити кальмари, але залишився нерозкритим одне питання. Домогосподарки часто цікавляться, скільки часу варити кальмари. Справа в тому, що зіпсувати цей продукт дуже легко. Навіть зайвої хвилини перебування в киплячій воді вистачить, щоб зіпсувати м`ясо і довести його до стану, схожого з жорсткою гумою.

Для початку необхідно розморозити шматочки кальмарів, робіть це в теплій воді. Категорично не рекомендується використовувати окріп. Тепер необхідно зняти шкіру з кальмара, вона виглядає, немов тонка прозора плівка. Багато господині не здогадуються про її існування і варять філе прямо з шкіркою.

На вогонь поставте каструлю з водою, підсолити її і чекайте закипання. Як тільки вода закипить, відразу опустіть в неї шматочки кальмарів. Думки з приводу того, скільки варити кальмари, різняться. Одні кажуть, що необхідно 4-5 хвилин, інші наполягають на 2 хвилинах, а деякі господині опускають м`ясо в окріп лише на 30 секунд. Будьте гранично уважні. Опустивши філе в воду, спостерігайте за ним. Як тільки шматочки стануть білими, негайно виймайте їх з води. Залежно від свіжості м`яса, час готовності становить від 30 секунд до 3 хвилин. Чим молодше і свіже кальмари, тим швидше вони зваряться.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!