» » » Як є кальмарів?

Як є кальмарів?

Як є кальмарів?

Кальмари - морські мешканці, які з давніх-давен вважаються смачним і корисним делікатесом. Це настільки популярний і загальнодоступний продукт, що питання, як є кальмарів, виникає досить рідко. І хоч кальмари в нашій країні - продукт привізною, практично у всіх регіонах його вважають звичним, «своїм». При покупці кальмарів важливо дотримуватися такі ж правила, як і для морської риби: стежте, щоб продукт не був розморожений і заморожений кілька разів.

Які частини кальмара їдять

В їжу придатні практично всі частини кальмара. Тельці з хвостовими плавниками цінується дорожче, щупальця хоч і дешевше, але за смаковими якостями нічим не поступаються. Поживна цінність різних частин кальмара також однакова. Єдина відмінність тільця від щупалець - зручність обробки.

Вивчаючи, як є кальмарів, необхідно запам`ятати, що є у цих головоногих частини, які перед приготуванням необхідно видалити. Це внутрішні органи, які знаходяться всередині порожнини тіла, а також хорда, яка досить просто виймається з «м`якоті» кальмара. Тільки очищені і промиті кальмари підлягають варінні, смаженні, гасіння.

Способи приготування кальмарів

У різних країнах існують свої рецепти приготування кальмарів. Японці і народи, що проживають у східних морів, дуже люблять страви з сирих кальмарів. Для них звичним способом приготування є легка засолювання, вимочування. Російській людині складно прийняти таку традицію, тому у нас дуже популярне відварювання і гасіння кальмарів. Очищених головоногих відправляють на 4 хвилини в окріп, після чого необхідно остудити кальмара і порізати кільцями або кубиками.



Потім залишається вирішити, з чим є кальмари. Вони добре поєднуються з рисом, сиром, вареним яйцем, соєвим соусом, сметаною і майонезом, з зеленим тертим яблуком, з редискою, з багатьма сортами риби. Сучасні кухарі начиняють тільця кальмарів навіть шинкою, смаженими морквою і цибулею.

При приготуванні різних страв використовуються відварні кальмари, але кухарі не заперечують і можливість смаження у вершковому маслі, а також гасіння в невеликій кількості рибного бульйону. Відварені і нафаршировані кальмари можна запікати в духовці, вони в цьому випадку не робляться жорсткими і набувають відмінну рум`яної скоринки. Більш докладно про способи приготування кальмарів читайте тут.

Корисне страву або закуска до пінного?

І як самостійну страву, і як закуску до легким алкогольним напоям кальмари просто прекрасні. Салати, супи, закуски, фаршировані гарячі страви, паштети, - все це надзвичайно смачно і корисно. У країнах, де видобувають і заготовляють кальмарів, їх також висушують і в`ялять, зберігаючи максимум поживних речовин. Такі кальмари - відмінна закуска до пива, але не варто плутати їх з пакетованого солоними замінниками. Вибирайте натуральний продукт, покращуйте здоров`я, отримуйте задоволення!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!