» » » Як чистити мідії?

Як чистити мідії?

Як чистити мідії?
Як чистити мідії?

Для тих, хто вперше стикається з приготуванням мідій, процес їх очищення здасться зовсім не простим. Щоб позбавити себе від незручностей потрібно дотримуватися простий послідовності дій.

Далеко не всім відомо, що мідії чистять вже після варіння, а не в сирому вигляді. Розглянемо, як чистити мідії.

Послідовність дій

  1. Для початку потрібно перебрати мідії. Ті, які розкрилися самостійно, викиньте, а що залишилися покладіть в глибоку миску з холодною водою. Це потрібно для того, щоб відфільтрувати залишився пісок.
  2. Потім залийте мідії чистою водою і поставте на максимальний вогонь, накривши каструлю кришкою. Солити воду не потрібно, так як вода всередині мідій і так солона. Коли вода закипить, черепашки стануть самі розкриватися. Проварити їх потрібно близько 20 хвилин, але не більше, інакше м`ясо стане жорстким і неароматним. До цього часу вміст мідій має згорнутися і придбати форму, яка по щільності повинна нагадувати звичайне м`ясо. Якщо в раковинах ще залишилася слиз, значить мідії ще не готові.
  3. На завершення розкрийте раковини і дістаньте м`ясо, вийде це без особливих зусиль. На деяких черепашках може бути пучок ниток - це пристосування для прикріплення до поверхонь. Їх слід видалити, так як вони неїстівні.
  4. Отримане м`ясо чистити не обов`язково, так як весь вміст абсолютно придатне до споживання. Існує безліч способів того, як приготувати мідії смачно і корисно. Порадуйте себе і своїх близьких від цих ласощів.


Мідії - продукт не звичайний, тому варто звернути увагу на те, як є мідії. Цей продукт має на увазі особливу сервіровку і свої методи приготування.

Якщо ви придбали вже залатані мідії, то їх потрібно тільки розморозити, щоб промити від піску і проварити (а для деяких рецептів - обсмажити). Про те, як зробити це правильно, ви дізнаєтеся тут: Як варити мідії.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!