» » » Як чистити шлунки?

Як чистити шлунки?

Як чистити шлунки?

Ви не їсте курячі шлунки? Ви просто не знаєте, як їх готувати! Багато людей досить гидливо і упереджено ставляться до вживання в їжу субпродуктів. А між тим, курячі шлуночки в умілих руках можуть стати справжнім делікатесом. Головне, правильно їх обробити і приготувати точно за рецептом. У цій статті мова піде про те, як чистити курячі шлунки.

Інструкція по чистці

На прилавках магазинів продаються, як правило, вже оброблені курячі шлунки. Однак, можливо, ви вирішите заощадити або придбаєте даний субпродукт на ринку, у приватних фермерів. В цьому випадку вам доведеться обробити їх більш ретельно перед приготуванням.

Якщо ви випадково придбали неочищені шлунки і не знаєте, що з ними робити, дотримуйтесь поданої нижче інструкції, як чистити шлунки:

  1. Підготуйте обробну дошку, гострий ніж і миску, в яку ви будете складати шлунки.
  2. Шлунки беріть по одному, кладіть на дошку і акуратно розріжте вздовж і вичищати зсередини все зайве.
  3. Після того, як ви вичистіть вміст шлунка, промийте його під струменем крижаної води, щоб змити все зайве.
  4. Акуратно зніміть щільну жовту плівку, яка покриває шлунок зсередини - це жирова тканина і так звана кутикула. Деякі рекомендують для полегшення даного процесу попередньо обдавати шлунки окропом.
  5. Видаліть невеликий хрящ на кінці шлунка і залишки жиру, якщо такі є.
  6. Покладіть очищений шлунок в заздалегідь підготовлену миску з холодною водою і приступайте до наступного.


Як бачите, процес це кропітка і забирає досить багато часу. Крім того, запах, який поширюється по кухні під час проведення такої процедури, аж ніяк не один з найприємніших. Тому якщо у вас є можливість купити вже очищені шлунки, краще віддати перевагу їм.

Навіть якщо ви купуєте очищені шлунки, перед приготуванням їх так само необхідно добре промити і вивчити, чи не залишилося в них якихось неочищених місць. Справа в тому, що на птахофабриках шлунки чистять не в ручну, а механічно, на спеціальних конвеєрах. Ви повинні розуміти, що такий спосіб очищення далеко не досконалий.

Шлунки можна гасити, смажити і навіть готувати на грилі. Багато перед приготуванням додатково відварюють шлунки. Отриманий в результаті бульйон може стати основою багатьох інших страв і соусів. Більш докладно про кулінарні рецепти з використанням цього субпродукту можна прочитати в статті Як приготувати шлунки курячі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!