» » » Як їсти гарбуз?

Як їсти гарбуз?

Як їсти гарбуз?

Протягом декількох століть кухарі використовують гарбуз як самостійну страву і гарнір. Гурмани вважають за краще вживати гарбуз в сирому вигляді. Як правильно їсти гарбуз, якими корисними властивостями вона володіє, і що можна з неї приготувати? Про це піде мова в статті.

Як їсти гарбуз: поради

Сирий гарбуз містить в собі багато поживних речовин і вітамінів, які забезпечують нормальну працездатність серцево-судинної системи, виступає відмінним заспокійливим засобом, запобігають безсоння.

Гарбуз можна їсти в сирому вигляді очищену і порізану на шматочки. Сирий гарбуз сприяє зниженню ваги і стимулює імунну систему людини. Важливу роль в цьому відіграє вітамін Т (відповідає за обмін речовин), що міститься в гарбузі у великій кількості. Сирий гарбуз категорично заборонена до вживання людям, що страждають на цукровий діабет.

Гарбузовий сік рекомендується приймати людям, страждаючим недокрів`ям.

Ви можете приготувати салат із сирого гарбуза і редьки і приправити його оливковою олією. Це хороший засіб від простудних захворювань.

Можна натерти сирий гарбуз на тертці, заправити її рослинним маслом або сметаною малої жирності. Таке блюдо допоможе захистити печінку і запобіжить розвитку цирозу.

Що можна приготувати з гарбуза: варіанти

Лідируючу позицію в списку страв з гарбуза займає каша, яка може бути солодкою або пісної. Кашу з гарбуза можна приготувати на воді або на молоці. У деяких рецептах гарбуз нарізають на великі шматочки, потім натирають на тертці і варять. В інших гарбуз ріжуть на дрібні шматочки, тушкують, після цього подрібнюють блендером. Гарбузову кашу часто готують разом з крупами.



З гарбуза можна зварити суп, що ідеально підходить для дієтичного меню. Наприклад, гарбузовий суп-пюре.

Для приготування візьміть:

  • 500 р гарбуза;
  • 1 головку ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 2 помідори;
  • 1 болгарський перець;
  • 3 зубчики часнику;
  • каррі;
  • перець і сіль.

Крупно поріжте овочі і варіть їх до готовності в невеликій кількості води. Додайте дрібно порізаний часник і тушкуйте ще 5 хвилин. Після цього подрібніть все блендером, розбавте отримані пюре водою до бажаної густоти і додайте сіль і спеції.

Гарбуз можна фарширувати м`ясом і картоплею, але для організму це поєднання буде важкою для засвоєння їжею, тому фаршировану гарбуз поливають лимонним соком або соком іншого цитруса, який робить блюдо м`якше.

На десерт з гарбуза можна приготувати запіканку, плачинду або пиріг. Плачинда - різновид пирога з дріжджового, листкового або пісного тіста плоскою круглої форми, начинкою якого найчастіше є гарбуз.

Для приготування плачинди візьміть дріжджове тісто, розкачати, в центр покладіть начинку і складіть у формі конвертика. Випікайте пиріг у духовці або посмажте на сковорідці. Начинка для десерту готується з гарбуза, натертої на тертці і змішаної з цукром.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!