» » » Як варити гарбуз?

Як варити гарбуз?

Як варити гарбуз?

Гарбуз іноді називають «помаранчевим доктором» через високий вміст в ній корисних речовин. У ній містяться вітаміни, амінокислоти, вуглеводи з білками, а також пектини, глюкоза, фруктоза і всілякі мінеральні речовини. Саме тому гарбуз ідеально підходить для харчування і дорослих, і дітей. Щоб страви з гарбуза вийшли смачними і корисними, скористайтеся нашими рецептами.

Як варити гарбузову кашу

Гарбузова каша хороша тим, що її можна приготувати з абсолютно різних круп. До основи з гарбузової м`якоті підійде рис, пшоно, манка, а також кукурудзяне і вівсяна крупа.

складові

  • 200 г гарбузової м`якоті;
  • 200 г будь-якої крупи;
  • 250 мл молока;
  • 25-30 г вершкового масла;
  • Пара столових ложок свіжого меду.

Спосіб приготування

  1. Крупу варять окремо.
  2. Гарбуз ріжуть дрібними шматочками і відварюють в молоці.
  3. Зварені окремо інгредієнти перемішують, заправляють вершковим маслом і медом. Можна додати в готову кашу курагу або родзинки, попередньо обдавши їх окропом.

Не менш смачною вийде каша, якщо зробити її безпосередньо в самій гарбузі. Для цього гарбуз залишають цілою, відрізаючи з неї лише верхівку і виймаючи серцевину. Підготовлену таким чином гарбуз півгодини запікають у духовці, після чого заповнюють звареної до готовності крупою і гарбузової масою, додають вершкове масло, сметану, спеції, збиті яйця і сухофрукти. Гарбуз накривають кришкою з власної верхівки і запікають у духовці ще 10-15 хвилин.



Інші рецепти смачних страв з гарбуза ви знайдете в статті нашого ресурсу - Як запекти гарбуз.

Як варити гарбуз в мультиварці

За допомогою простих інгредієнтів і мультиварки ми створимо дивно смачний гарбузовий десерт.

складові

  • 250-300 г замороженої або свіжої гарбуза;
  • 3 ч. Л. цукрової пудри;
  • 1 ст. л. натурального меду;
  • 20-25 г вершкового масла;
  • Половина дрібного лимона;
  • Пара волоських горіхів.

Спосіб приготування

  1. Гарбуз потрібно очистити від серцевини і шкірки і порізати рівними шматочками, бажано у формі квадрата розміром 4х4 см. Якщо зробити шматочки дрібнішими, то доведеться зменшувати час приготування страви, інакше гарбуз розвариться і втратить форму.
  2. Вершкове масло підігрівають і змішують з цукровою пудрою.
  3. У чашу мультиварки викладають шматочки гарбуза, поливають цукрово-масляним сиропом і готують в режимі «Випічка» 25-30 хвилин.
  4. Після цього готову гарбуз викладають на блюдо, вона виходить ароматною і м`якою, з тонкою карамельної скоринкою. Зверху її поливають сиропом з меду і лимона і прикрашають горішками.

Як варити гарбуз дитині



У дитячому меню також повинні бути присутніми страви з гарбуза. Цей продукт підходить для харчування дітей від півроку і старше. Він не викликає алергічних реакцій і містить велику кількість поживних елементів. Розповімо, як і скільки варити гарбуз грудничку, щоб вийшло смачне пюре.

складові

Оскільки ми будемо використовувати гарбуз в якості прикорму для малюка, нам знадобиться тільки сама гарбуз (200 г) і вода (половина склянки).

Спосіб приготування

  1. Гарбуз очищають від насіння і шкірки, ріжуть на дрібні шматочки, відправляють в каструлю і додають воду.
  2. Гасять на повільному вогні до тих пір, поки шматочки не стануть м`якими, зазвичай для заявленої кількості гарбуза вистачає 15-20 хвилин.
  3. Після закінчення варіння ще гарячу гарбуз збивають блендером до пюреобразного стану.

Перед початком годування в гарбузове пюре можна додати трохи грудного молока.

Більше рецептів ви знайдете в статті Що приготувати з гарбуза.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!