» » » Чим корисний гарбуз?

Чим корисний гарбуз?

Чим корисний гарбуз?

Що за помаранчевий кавун продається на прилавках магазинів? Звичайно, це красуня гарбуз! Багато хто знає, як її приготувати і з чим є, а про цілющі властивості навіть не здогадуються.

Чим корисна гарбуз для здоров`я

Гарбуз корисна людям з порушеннями зору. У гарбузі міститься багато каротину, більше, ніж у моркві і печінки. У ній багато корисних вітамінів, гарбуз багата жирами, білками, вуглеводами, калієм, кальцієм, залізом і глюкозою.

Людям з проблемами в серцево-судинній системі рекомендують вживати цей чудовий овоч, так як він містить в собі достатню кількість калію, покращує роботу серця, а також зміцнює судини. Вітаміни С і В допомагають виводити з організму сіль, що запобігає підвищення артеріального тиску, тому гарбуз особливо рекомендована при гіпертонії. У цьому овочі є багато пектину, а він сприяє виведенню холестерину. Пийте сік з гарбуза при безсонні, нервових розладах, ниркової недостатності, а також при запаленні сечовидільної системи. До речі, про безсонні ... Увечері цей чудо-овоч допомагає швидше заснути, а вдень заряджає бадьорістю і енергією. Забудьте про хронічної втоми і проблемами з пам`яттю, вживаючи гарбуз.



Гарбуз потрібна для правильної роботи обміну речовин. Чи знали ви, що гарбузовий сік треба пити при хронічних запорах, геморої, адже в гарбузі Клітковина не волокниста, тобто краще засвоюється організмом. Її можна їсти і людям з гастритом, і хворим на виразку шлунку. Ну, а якщо говорити про насіння, то вони ще й глистів здатні вигнати з організму. Давайте дітям насіння гарбуза, таким чином, буде проведена профілактика такого недуги.



Щоб не виникало проблем з силою мужскою, їжте гарбуз, як кажуть старі люди. Напевно, не просто так в старовину приворотне зілля робили саме з очищених і перемелених зернят гарбуза. На думку лікарів гарбузовий сік і гарбузове насіння допомагають чоловікам тримати в тонусі своє сексуальне життя. Велика кількість цинку в гарбузі підтримує потенцію, допомагає при простатиті. Якщо така недуга, як запалення передміхурової залози, торкнувся чоловіки, то йому слід пити по 1 склянці гарбузового соку в день. Курс триває 2-3 тижні.

При боротьбі з проблемами шкірних покривів гарбуз виявиться дуже хорошим помічником. Перетворіть м`якоть гарбуза в кашку і прикладайте до уражених місць в разі екземи, висипу, прищиках або навіть при опіках. Люди, чия робота зобов`язує провести на ногах цілий день, мучаться від болю в ступнях, скаржаться на проблеми зі шкірою в тих областях. Та ж кашка допоможе зняти біль і вилікує ніжки.

Чим корисна гарбуз для краси

Який би тип шкіри у вас не був, кашка з гарбуза стане відмінним тонізуючим засобом для особи. Соком з гарбуза полийте ватний диск, протріть обличчя, через 15 хвилин обличчя треба помити. М`якоть гарбуза нанесіть на шкіру обличчя, залиште на 15 хвилин. Після цього змийте маску, сполосніть обличчя прохолодною водою. Двох разів на тиждень вистачить для такої процедури. Курс може тривати 5-7 тижнів. Якщо шкіра обличчя явно суха, змішайте кашку з вареної гарбуза (2 столові ложки) з 1 столовою ложкою рослинного (добре б оливкового) масла. Таку маску наносять на обличчя і тримають протягом 20 хвилин. Гарбуз допоможе позбутися зайвої жирного блиску шкіри обличчя, від вугрів, звузить пори, якщо протирати обличчя її скибочкою.

Косметичні засоби з використанням гарбуза відмінно підтягують і живлять шкіру обличчя і тіла. Вся справа у вітаміні Е, який допомагає боротися зі старінням шкіри людини. Він запобігає появі зморшок і докучливих плям старіння. Вітамін Е в гарбузі здатний навіть пом`якшити неприємні симптоми менопаузи: біль в попереку, плечах, відчуття холоду. А вітамін Е в поєднанні з каротином, які присутні в помаранчевій красуні гарбузі, запобігають старінню організму на клітинному рівні, а також зменшують ризик захворювання на рак.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!