» » » Як варити кашу з гарбуза?

Як варити кашу з гарбуза?

Як варити кашу з гарбуза?

Тиквіна (так правильно називати плід гарбуза) - справжня королева овочевого світу. Страви з неї смачні і корисні для здоров`я. Традиційно з гарбуза готують соки і варять варення. Детальніше про страви читайте в статті Що приготувати з гарбуза.

Величезною популярністю користується також каша, ситна і поживна. Зазвичай в неї додають крупи: рисову, пшоняну, манну. А щоб виходило смачніше: горіхи і мед, сухофрукти і спеції. Про те, як правильно готувати кашу з гарбуза, розповімо в цій статті.

Російське блюдо?

Вважається, що це блюдо з гарбуза - споконвічно російська страва. Але рослина з`явилася на Русі тільки в шістнадцятому столітті (завезено з Центральної Америки через Європу). А батьківщиною його, за останніми науковими даними, є Північна Африка. Але на Русі гарбуз настільки прижилася, що стала воістину національним овочем, улюбленою їжею в містах і селах нашої Батьківщини.

Каша з молоком

У цьому рецепті розповідається, як варити кашу з гарбуза, використовуючи молоко (здорове й корисне поєднання).

Нам знадобляться:

  • 200 грамів гарбузової м`якоті (без шкірки і насіння),
  • стакан рису,
  • склянка молока,
  • пара ложок меду,
  • ложка вершкового масла.


Спочатку варимо рис до напівготовності (десять хвилин). Потім - кладемо в окрему каструлю гарбуз, нарізану кубиками (можна натерти на тертці). Заливаємо молоком і варимо хвилин десять на маленькому вогні, постійно помішуючи. Далі - змішуємо вміст двох каструль, злегка проварюємо, заправляємо медом і олією. Можна додати трохи кориці і мускатного горіха. До речі, замість рису можна використовувати і манку, і пшоно. Готуємо по тій же схемі.

На воді

Як зробити кашу з гарбуза, не використовуючи молока? Справа в тому, що цей продукт не всі переносять, а деякі - просто не люблять. Застосовуємо в цьому випадку той же рецепт, що наведений вище. Тільки гарбуз варимо не в молоці, а на воді. Надалі можна додати в кашу горіхи, родзинки, сухофрукти (чорнослив, курагу).

Каша в гарбузі

Використовуємо саму тиквіну в якості ємності для запікання. У невеликого плоду зрізаємо верхівку, очищаємо від насіння і серцевини. Залишимо стінки - товщиною в палець. У духовці запікаємо півгодини в цілому вигляді. Окремо відварюємо рис і м`якоть. Змішуємо, кладемо в середину гарбуза. Продовжуємо запікати в духовці до готовності.

Про те, що ще приготувати з гарбуза: Як запекти гарбуз.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!