» » » Чим корисний ківі?

Чим корисний ківі?

Чим корисний ківі?

Вас ніколи не цікавило, чому ківі називають китайським агрусом? Дійсно, при поперечному розрізі він дуже схожий на агрус, тільки великих розмірів. А Китай вважається історичною батьківщиною деревовидної ліани Актинідії, чиїм плодом є і де росте ківі. А справжня назва ківі отримав через свого подібності з новозеландської птахом з однойменною назвою. Щоб зрозуміти, чим корисний ківі, спочатку потрібно подивитися на його склад.

Що корисного в складі ківі

Вміст води в ківі схоже з кількістю води в організмі людини. Ківі складається з 84% води. Також в ньому міститься 1% білків, менше 1% жирів і близько 10% вуглеводів. Крім того, в ківі присутні харчові волокна, нікотинова кислота, цукри.

З усіх вітамінів найбільше в ківі вітаміну С, навіть більше, ніж в цитрусових і в болгарському перці. Вітамін Е теж входить до складу ківі, він дуже потрібен худне людям, які дотримуються будь-які дієти. Справа в тому, що від дефіциту вітаміну Е страждають саме вони, адже цей вітамін, як правило, міститься в висококалорійної і маслосодержащей їжі. А сам ківі не впливає на вагу людини.

Чим корисний ківі вагітним жінкам? У ньому міститься фолієва кислота, яка бере участь у формуванні плаценти і нервової трубки плода. Тобто, якщо жінка при вагітності буде страждати від дефіциту фолієвої кислоти, це торкнеться нервову систему плода, в першу чергу.

З корисних елементів в ківі можна виділити калій, кальцій і фосфор, які, як відомо, необхідні людині протягом усього його життя. Не випустимо з уваги і корисний фермент актінідін, який здатний регулювати згортання крові, а також стимулювати травну систему людини.

Чим корисний ківі - властивості



У численних дослідженнях підтвердилася користь ківі щодо дихальної системи. Симптоми бронхіальної астми у дітей раннього віку відчутно зменшуються при вживанні ківі. А якщо є ківі регулярно, то у будь-якої людини покращиться функція зовнішнього дихання. Ківі подібно цитрусовим за рахунок вмісту вітаміну С зменшує ризик розвитку інфекцій дихальних шляхів. Але при цьому потрібно стежити, щоб такий екзотичний фрукт як ківі не викликав алергічних реакцій при його переїданні, тому починайте його вживання з маленьких порцій, спостерігаючи за станом організму.

У багатьох країнах йдеться про те, що корисного в ківі для людей з хворобами серця. Вживання ківі сприяє спалюванню жирів, які блокують артерії. Тобто, ризик утворення тромбів знижується, ківі може використовуватися як профілактика захворювань серця.

У тропічному фрукті присутні пектинові речовини, ніж та корисний ківі для кишечника. Потрапляючи в нього, вони набухають і формують слизову масу, яка підтримує здорову мікрофлору кишечника, вбирає холестерин і шкідливі продукти обміну речовин.

Чим корисний ківі в косметології

Користь ківі відзначають і в косметології. Безсумнівно, ківі сприятливо впливає на стан шкіри. Ківі хороший для тих, хто скаржиться на розширені пори, адже вітаміни С і Е, що містяться в ківі, надають терпкий ефект шкірі, тобто звужують пори, а також допомагають освітлити шкіру обличчя. Крім того, наявність в ківі антиоксидантів дозволяє шкірі залишатися молодою набагато довше, тобто, бореться з першими ознаками старіння.

Ківі можна не тільки вживати в якості їжі, а й використовувати як засіб зовнішнього застосування. Якщо людині необхідно звузити пори на шкіри обличчя, відбілити її, тоді не варто викидати шкірку від ківі. Протріть її внутрішньою частиною обличчя, шию і область декольте. Регулярне застосування такого засобу забезпечить ефект підтягування шкіри, її омолодження, а також буде надавати тонус.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!