» » » Як вибрати штори?

Як вибрати штори?

Як вибрати штори?

Не потрібно бути великим фахівцем, щоб розуміти, що штори не тільки захищають Вас від очей сусідів і сонячного світла, а й здатні додати приміщенню затишку та якийсь урочистості або навпаки, спокою. Про те, як вибрати штори, ми і розповімо Вам в даній статті. Адже вибір штор - це дуже відповідальний крок. Підходити до нього потрібно з усією уважністю. А перед покупкою ніколи не буде зайвим вислухати парочку цінних рекомендацій.

Як правильно вибрати штори

Перед тим як піти в магазин, важливо задуматися - Вам потрібно розширити візуально стіни або зробити їх вище? Зараз можна зустріти штори як з поперечними лініями, так і з поздовжніми. Це необов`язково означає, що штора смугаста, як тільник. Просто візерунки на шторі можуть створювати ефект поздовжніх або поперечних ліній. Тому перед тим як, наприклад, вибрати штори в спальню або в зал, майте на увазі, що поперечні лінії (або смуги) візуально розширять стіни, а поздовжні здатні зробити стіни візуально вище.

Такі нехитрі прийоми, як «перекид», «вузол», бант або складання штори здатні прикрасити вікно в цілому і зробити з навіть непомітних штор більш урочистий варіант. Багато людей, які можуть собі це дозволити, змінюють штори в залежності від сезону. І в цьому дійсно є сенс. По-перше, штори не «приїдаються». По-друге, виглядає це дійсно красиво і гармонійно, коли влітку Ваше вікно прикрашають тонкі бавовняні тканини, а взимку - красиві штори з щільної тканини.

Яку тканину вибрати



Перед тим як підійти до питання про вибір тканини, визначитеся, яку функцію Ваші штори будуть виконувати. Якщо Вам потрібні штори для захисту від сонячних променів, то віддайте перевагу матеріалу, який просочений спеціальним розчином, що не дозволяє тканини вигоріти. Якщо ваші штори будуть частенько стиратися, то вибирайте більш щільні тканини, наприклад, поліестер, який можна прати в пральній машині. Адже, наприклад, для бавовни, оксамиту, а також для тканин з додаванням льону використовується тільки суха чистка. Штори з чистої бавовни швидко вигорають, тому підійдуть лише для затінених сторін будинку. Шовк, наприклад, дуже приємний на дотик і виглядає дорого, але також боїться сонячних променів. Перед тим як вибрати рулонні штори, подумайте, чи не потрібен Вам спеціальний пульт дистанційного керування, який дозволить відкривати і закривати штори на відстані. Це буває дуже зручно, якщо вікна знаходяться занадто високо (ну або, як варіант, дуже далеко).

Як вибрати колір штор



Що стосується кольору, то запам`ятайте, що блакитні, сірі та інші подібні тони візуально охолоджують і затемнюють кімнату. Теплі тони, навпаки, роблять кімнату світліше. Це червоні, помаранчеві, жовті кольори і так далі. Щоб штори якось виділялися, а не зливалися з шпалерами, вони повинні бути хоча б трохи темніше або ж світліше стін. До слова, колір також повинен поєднуватися і з усією Вашої меблями. Якщо в приміщенні є килими, то обов`язково зверніть увагу на той факт, що візерунок на шторах повинен гармоніювати з візерунком на килимі.

напрямок стилю

Штори сьогодні є важливим і нерідко навіть найголовнішим елементом інтер`єру. Як ми вже говорили, при виборі їх дизайну потрібно враховувати стиль всього приміщення. Для приміщень з більш класичним оформленням добре підійдуть важкі і щільні портьєри. Для якихось екзотичних інтер`єрів підходять орнаменти і яскраві, дуже насичені кольори.

Для приміщень із старовинними меблями краще всього купити тканини ручної роботи з об`ємним плетінням під старовину, якщо у Вас, звичайно ж, є така можливість. Приміщенням в стилі «hi-tech» або ж офісах більше підійдуть металізовані тканини, зовсім прості геометричні форми, мінімум помпезності і максимум всіх сучасних розробок. У будь-якому випадку, штори обов`язково повинні підтримувати стилістичне спрямування інтер`єру в цілому, вписуватися в загальну атмосферу кімнати і підкреслювати достоїнства всього дизайну.

Дуже сподіваємося, що після прочитання нашої невеликої статті, прийшовши в магазин, Ви не розгубитеся, а зробите правильний вибір. Головне - візьміть до уваги всі наші рекомендації, поради, подивіться на дизайн своєї кімнати і заздалегідь вирішите, які штори Вам потрібні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!