» » » Як вибрати карниз?

Як вибрати карниз?

Як вибрати карниз?

За словами провідних дизайнерів, карнизи в кімнаті грають важливу роль. Для створення затишку і тепла, а також для додання краси потрібно правильно вибирати карнизи, щоб прикрашати вікна. Як вибрати карниз правильно, які критерії розглядати при покупці?

Звичайно, важливу роль в оформленні вікна грають штори, однак на те, наскільки правильно і красиво вони будуть виглядати, впливають правильно підібрані карнизи. Щоб розібратися в даному питанні, необхідно розглянути, які різновиди карнизів для штор виділяють, а також ніж один вид відрізняється від іншого.

Види карнизів для штор

Перш ніж поговорити про різновиди карнизів, необхідно розібратися в тому, що ж вони собою являють. Отже, карнизом прийнято називати спеціальний виріб, який складається з штанги, кріплень і гачків для фіксації. На карниз зазвичай кріпляться штори, жалюзі, портьєр і фіранки. На сьогоднішній день виділяють такі типи карнизів, як струнні, круглі, ковані, профільні та багетні.

На даний момент широко поширені круглі карнизи. Вони не тільки зручні у користуванні, а й ідеально вписуються в будь-який дизайн інтер`єру. Такі карнизи діляться на звичайні, дворядні і трирядне. Завдяки наявності двох або трьох труб в карнизі забезпечується більше можливостей для оформлення кімнати. При виборі круглих карнизів варто пам`ятати, що труби виготовляються з дерева, металу або пластику. Кожен з цих видів може доповнити відповідний інтер`єр, однак дерев`яні карнизи завжди були і до сих пір залишаються найпопулярнішими.



Що ж стосується струнних карнизів, то вони мають досить елегантний вигляд. Крім того, завдяки своїм невеликим розмірам такі карнизи практично не привертають уваги, тому що зовсім непомітні. Але при всіх цих плюсах є один очевидний мінус. Справа в тому, що струнні карнизи мають невисоку несучу здатність, тому вони не витримають надто важкі штори.

Декоративні види карнизів

Перед тим як вибрати карнизи для штор, потрібно добре обдумати всі можливі варіанти. Досить цікавим є алюмінієвий карниз. Його також називають профільним, так як завдяки властивостям металу, з якого складається карниз, він може приймати будь-які форми. Зараз широко поширені профільні карнизи у вигляді арки, напівкруглої труби, а також еркер. Вибирати профільний карниз дуже легко, так як завдяки такому широкому асортименту даний виріб ідеально впишеться в будь-який дизайн приміщення.

Не менш популярні багетні карнизи. Такі карнизи відмінно виглядають і чудово доповнюють загальну картину композиції. Цей виріб представлено у вигляді дворядного або трьохрядний карниза, який завуальований декоративним багетом зверху. Перевагою таких карнизів є великий вибір форм та кольорів вироби, тому вони прекрасно впишуться в будь-який інтер`єр.



Якщо ще не вдалося знайти відповідь на питання про те, який карниз вибрати, не варто впадати у відчай, адже існує ще один тип карнизів, який має не менше презентабельний вигляд. Такий карниз виготовляється за спеціальним замовленням, тому здатний додати приміщенню особливий шик і розкіш. Головна родзинка полягає в кованих елементах і наконечниках. Ковані карнизи для штор можуть бути як трубними, так і струнними, а також труби і струни можуть поєднуватися в одному виробі.

Управління шторами на карнизах

Розмірковуючи про те, як правильно вибрати карниз, важливо врахувати, яким чином буде відбуватися управління шторами на карнизі. Найпростішим є карниз з ручним керуванням шторами. Такий виріб передбачає наявність спеціальної ручки або шнура, які будуть регулювати положення штор. За допомогою шнура в один рух можна підняти або опустити штори. А завдяки ручці-вказівкою штори можна змістити вліво або вправо. Саме на цей елемент необхідно звернути увагу при виборі карниза, так як така ручка повинна відповідати кольору обраних штор.

Любителям сучасних розробок ідеально підійдуть карнизи з електроприводом. Найчастіше такі карнизи мають вигляд профільного вироби, так як в них захована спеціальна каретка, яка приводиться в рух завдяки мотору. Управління таким карнизом здійснюється за допомогою дистанційного пульта або спеціальної кнопки.

Вибір карниза відповідно до стилю кімнати

Обдумуючи питання про те, як вибрати стельові карнизи, люди часто стикаються з проблемою сумісності карниза з інтер`єром. Звичайно, ідеально підібрати карниз до дизайну приміщення дуже складно, проте, користуючись порадами, це можна зробити максимально точно.

Так, наприклад, для приміщення, яке оформлено в класичному стилі, ідеально підійдуть багетні карнизи. Крім того, якщо кімната дуже простора, то круглі карнизи доповнять загальну картину. У такому випадку рекомендується віддавати перевагу дерев`яним моделям.

Якщо в інтер`єрі приміщення використовується сучасний дизайн або мета - створення атмосфери мінімалізму, то варто вибирати струнні карнизи, так як вони непомітні і не привертають уваги своїм зовнішнім виглядом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!