» » » Як вибрати вимикач?

Як вибрати вимикач?

Як вибрати вимикач?

Тривалий час вимикач вважався виключно як функціональний елемент інтер`єру. Ось чому вибирати їх ніхто особливо не намагався. Люди вважали, що чим вимикач приметнее, тим краще. З з`явилися різноманітністю вимикачів відноситься до їх вибору стали інакше. Але як вибрати вимикач? Про це ми розповімо Вам в цій статті.

вибір вимикача

Є кілька способів кріплення електропроводки вимикача:

  • Гвинтові. Вони призначаються для алюмінієвої проводки. Ця проводка має властивість деформуватися, нагріватися і, в деяких випадках, іскритися. Для використання таких пристроїв потрібно всього лише сильніше затягнути гвинт, який тримає алюмінієвий дріт, щоб вимикач знову став працездатним;
  • Безгвинтові. Вони призначені для мідної проводки (таку проводку ставлять в новобудовах). Тут можна придбати вимикачі з безгвинтовим затискачем (на клемах).

Вибираючи вимикач, потрібно також обов`язково дізнатися, який вигляд проводів встановлений в будівлі (прихована або відкрита проводка). Залежно від цього:

  • Якщо проводка відкрита (така збереглася в сільських будинках і «сталінках»), то потрібно брати вимикач накладного типу.
  • Якщо проводка прихована, то можна встановити вимикачі з коробкою, яка встановлюється в стіну. І вже до такої коробці, за допомогою шурупів, кріпиться корпус самого вимикача.

Також, існують Одноклавішний, двоклавішні, трехклавішние і так далі вимикачі. Наприклад, в асортименті ряду американських і азіатських фірм є в наявність шестіклавішние моделі вимикачів. Фахівці вважають, що не варто ставити вимикачі з великою кількістю клавіш, так як це може негативно вплинути на коректну їх роботу.



За функціональністю вимикачі поділяють на:

  • Звичайні.
  • Контрольні, звані також індикаторними.
  • Светорегулірующую.

Також, вибираючи вимикач необхідно уважно подивитися на те, як рухаються рухливі частини в цих пристроях (крім вимикачів, керованих пультом дистанційного керування). Ці елементи вимикача повинні рухатися вільно, при цьому не теліпаючись.

Сьогодні важливий зовнішній вигляд вимикачів. Наприклад, існують вимикачі, які мають різнокольорову змінне рамку. Її можна підібрати під колір Ваших стін. Також є моделі, в яких є підсвічування клавіш. Такі вимикачі будуть працювати, як маячок в нічний час доби. Важливо здобувати вимикачі перевірених виробників.

Перед придбанням вимикача необхідно дізнатися, яку потужність він здатний витримувати. Якщо вимикач не розрахований на ту потужність, яка у Вас, то він може швидко зламатися. Щоб запобігти цьому, купуйте вимикачі з невеликим запасом потужності. Тепер Ви знаєте, як вибрати автоматичний вимикач.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!