» » » Як варити глінтвейн?

Як варити глінтвейн?

Як варити глінтвейн?

У перекладі з німецької мови глінтвейн - "палаюче вино". Цей традиційний напій в Європі вживають під час зимових свят і різдвяних базарів. Він дійсно допомагає зігрітися і вберігає від застуди. А відмінні смакові якості глінтвейну залучають нових поціновувачів цього незвичайного і чудового напою.

Глінтвейн - напій з багатою історією. Його готували ще в Стародавньому Римі, додаючи в вино не тільки прянощі, а й фініки, смолу мастикового дерева. В середні віки напій вважався виключно лікарським засобом, а в Скандинавії їм просто грілися в морози. Звичайно, за довгі роки змінювалися і рецепти, але сам принцип виготовлення гарячого вина залишився незмінним. 

Як варити глінтвейн. Основні інгредієнти

Точного рецепту глінтвейну немає, і саме в цьому і полягає основна принада цього напою. Кожен підбирає інгредієнти на свій смак, можна експериментувати, добалять спеції або улюблені фрукти, але основні правила приготування глінтвейну повинні залишатися незмінними.

Глінтвейн готують з сухого або напівсухого червоного вина. Вміст алкоголю в готовому напої повинно бути не більше 7%. Що стосується спецій, то в класичний глінтвейн додають гвоздику, корицю, аніс, запашний перець, кардамон і лавровий лист. При бажанні можна покласти імбир, цедру лимона, горіхи, яблука або родзинки. Варто мати на увазі, що прянощі не повинні бути меленими.

Глінтвейн. Як правильно варити 

Наведемо рецепт класичного глінтвейну, але не забувайте, що всі інгредієнти, крім червоного вина, можна змінювати на свій смак. 



Найголовніше правило - глінтвейн нагрівають до 75-80 ° С, але не кип`ятять, інакше з напою випарується весь алкоголь, і вийде звичайний компот.

Отже, беремо вогнетривкий посуд (краще емальовану), пляшку червоного вина (Хванчкара, Каберне або Кіндзмарауллі), 6 бутончиків гвоздики, 1 столову ложку цукру або меду, сік половинки лимона, 5 горошин перцю (запашного або чорного), по щіпці кардамону, кориці , мускатного горіха і лавровий лист. Всі з`єднуємо і гріємо на вогні до потрібної температури. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і наполягаємо приблизно хвилин 15. Після цього розливаємо по гуртках і подаємо гостям. Можна додати в напій яблука і апельсини (як разом, так і окремо) - це зробить смак глінтвейну ще більш незвичним і яскравим.

Коли ми вже знаємо, як варити глінтвейн вдома, необхідно уточнити, як і з чим його слід подавати.

Подають глінтвейн зазвичай в спеціальних гуртках або келихах для глінтвейну з великою ручкою і з товстого скла. За ручку зручно тримати кухоль - адже напій досить гарячий, а товсте скло перешкоджає передчасному охолодження глінтвейну.

В якості закуски подають тверді сири, м`ясо або птицю гриль, фрукти або фруктові салати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!