» » » Як посмажити смачну картоплю?

Як посмажити смачну картоплю?

Як посмажити смачну картоплю?

Всі люблять це, на перший погляд, нехитре, але таке смачне блюдо. Смажена картопля з однаковим успіхом може бути і домашньою вечерею, приготованим на швидку руку, і вишуканим ресторанним гарніром до м`яса або риби. Головне - вміти її правильно приготувати. Справа, здавалося б, і нехитра, але не всі, навіть досвідчені господині, знають, як смачно посмажити картоплю так, щоб вона була не злиплі, рівномірно просмажене, з апетитною золотистою скоринкою на кожному брусочку. Існує кілька кулінарних секретів, які допоможуть вам досконально освоїти цю майстерність.

  1. При виборі картоплі для смаження, постарайтеся купити бульби з жовтою або рожевою шкіркою і кремовою або жовтою м`якоттю. Така картопля містить менше крохмалю, і тому менше злипається і розварюється.
  2. Бульби картоплі треба очистити, ретельно видалити всі вічка і плями. Кожен бульба після очищення необхідно добре промити і відразу ж опустити в миску з холодною водою, щоб вони не потемніли на повітрі.
  3. Нарізати картоплю можна брусочками або п`ятачка, як вам більше подобається. Основне правило - вони обов`язково повинні бути одного розміру для рівномірності прожарювання. Занадто товсті шматочки будуть довго готуватися і можуть пригоріти зовні і залишитися сирими всередині. Занадто тонкі можуть поламатися в процесі приготування, тому постарайтеся знайти "золоту середину".
  4. Тепер - одна з головних хитрощів, про яку мало хто знає. Для того щоб ваша картопля була хрусткою і не злипалися, з неї треба видалити надлишки крохмалю. Якщо ви поспішаєте, то просто покладіть нарізані брусочки в друшляк і ретельно промийте під струменем холодної води. Якщо час вас не квапить, перед промиванням замочіть картоплю хвилин на двадцять у холодній воді. Після промивання добре обсушити картоплю паперовим рушником.
  5. Смажте картоплю у великій, обов`язково толстостенной сковороді, на рафінованій олії. Масло перед смаженням добре розігрійте. Картоплю не викладайте занадто товстим шаром - її буде важко перемішувати і вона може залишитися напівсирої.
  6. Перемішайте картоплю і залиште на досить сильному вогні хвилин на п`ять. Акуратно підніміть картоплю лопаткою і подивіться, чи достатньо підрум`яниться нижній шар. Якщо так, то пора перевертати. Продовжуйте смажити, чи не збавляючи полум`я, поки не підсмажиться друга сторона, після чого, нагрів треба зменшити, картоплю перемішати і залишити на слабкому вогні доходити до готовності.
  7. Солити смажену картоплю краще в самому кінці приготування або, безпосередньо на тарілці перед їжею, так вона залишиться хрусткою.

Ось, мабуть, і всі тонкощі приготування. Тепер ви точно знаєте, як смачно смажити картоплю і можете від теорії сміливо перейти до практики.



Не бійтеся експериментувати. Спробуйте додати в картоплю цибулю, сало або бекон, зубчик часнику - від цього ваше блюдо стане тільки смачніше. Картопля з грибами це і зовсім класика російської кухні. Смачно посмажити картоплю з грибами досить просто. Гриби (білі або печериці), вимиті почищені і нарізані, треба разом з цибулею посмажити на окремій сковороді практично до повної готовності. Смажити їх треба під кришкою, щоб вони спершу добре згасити. Лісові гриби перед смаженням слід злегка проварити. Паралельно з грибами, на другий сковороді, смажимо картоплю. З`єднуємо їх на одній сковороді за 5 хвилин до готовності, накриваємо кришкою і даємо дійти на повільному вогні.

На цьому наша розповідь про те, як смачно приготувати смажену картоплю підійшов до кінця. Готуйте з задоволенням і все у вас вийде.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!