» » » Скільки калорій в вареної гречки?

Скільки калорій в вареної гречки?

Скільки калорій в вареної гречки?

Гречка - один з незмінних продуктів більшості дієт. А все тому, що крім своєї низької калорійності вона здатна порадувати вас прекрасними смаковими якостями, ароматом і здатністю добре втамовувати голод.

Калорійність і користь гречки

Відразу відзначимо, що одна з переваг гречки полягає в тому, що вона не містить швидких вуглеводів, що дозволяє даній крупі мати низький глікемічний індекс (показник дорівнює 40 одиницям). Це добре і просто з точки зору рівня цукру в крові (що надзвичайно важливо для хворих на діабет) і з точки зору збереження гарної фігури, так як при зростанні рівня цукру в крові виробляється інсулін, який буде сприяти накопиченню з`їдених вуглеводів в жировому прошарку, збільшуючи її .

Скільки калорій в вареної гречки? Гречка містить 110 ккал на 100 грам продукту. Показник скромний, а тому для будь-якого, хто сидить на дієті, гречка стане справжнім рятувальним колом.

Гречана крупа є цінним джерелом добре засвоюваних організмом протеїнів, що особливо високо оцінять спортсмени. Причому амінокислотний склад білків в ній є одним з найбільш гармонійних, здорових, корисних серед всіх рослинних продуктів.

Що стосується вітамінів та інших корисних речовин, то вони представлені кальцієм, залізом (гречка - один з лідерів за вмістом даного мікроелемента), вітамінами B2 і B1, PP. Список, як бачите, не дуже широкий, а тому робити цю крупу ключовим елементом харчування не рекомендується - ваш організм в цьому випадку просто не буде отримувати весь спектр необхідних для його здоров`я речовин. Внаслідок з`явиться авітаміноз, за яким потягнуться й інші захворювання.

Також вам може бути корисна стаття Як готувати гречку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!