» » » Як приготувати домашню локшину?

Як приготувати домашню локшину?

Як приготувати домашню локшину?
Як приготувати домашню локшину?

На полицях магазинів сьогодні можна побачити всілякі макаронні вироби. Але завжди набагато приємніше порадувати себе і близьких, стравою, яке від початку і до кінця було приготовлено вами. Будь-яка хороша господиня хоч раз повинна спробувати зробити локшину своїми руками. Це не так вже й складно, якщо слідувати рецептом. Але ж навіть найпростіша локшина буде смачніше, якщо зробити вдома. Всі ми намагаємося заощадити кожну хвилину для більш важливих справ, ніж приготування їжі, але іноді можна витратити трохи часу, щоб дізнатися, як приготувати домашню локшину і порадувати близьких простим, але особливим блюдом.

Страви з локшини популярні серед багатьох народів світу. Звичайно ж, всі чули про пристрасть італійців до пасти і макаронів. Російська кухня багата рецептами з локшини, починаючи з сімнадцятого століття. Так що і нам є, чим похвалитися і що спробувати. Існує безліч рецептів домашньої локшини. Почати краще всього з класичної різновиди, а потім вже починати експериментувати з формою і смаком.

класичний рецепт

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати смачну домашню локшину, то цей рецепт буде безпрограшним варіантом. Він перевірений століттями, і неодмінно сподобається і вам, і вашим близьким. Локшину, приготовлену таким способом можна додавати в супи, запіканки, салати, подавати з різними соусами і овочами як самостійну страву. Це універсальний продукт, який можна поєднувати практично з будь-якими продуктами і приправами. Вам знадобиться: 900 гр пшеничної муки, 6 яєць, 180 мл води, 1 ст. л. солі.

  • Борошно висипаємо на чистий стіл гіркою і робимо ямку зверху. Потім змішуємо яйця з холодною водою і поступово заливаємо в ямку, замішуючи тісто. Тісто має бути крутим і щільним настільки, наскільки це можливо. Це найважливіший момент в приготуванні локшини.
  • Вимішуйте і вибивайте тісто, поки воно не вбере максимальну кількість борошна.
  • Тепер необхідно залишити тісто в спокої на кілька годин. Через дві години воно набубнявіє і буде готове до наступних кроків.
  • Одержаний шматок тіста розрізаємо на кілька частин, щоб було зручно його розгортати. Чисту поверхню столу посипаємо тонким шаром борошна і розгортає тісто в тонкий пласт. Товщина повинна бути близько міліметра, так що стежте за тим, щоб муки під пластом було досить. Таким чином поступаємо з усіма шматками тіста.
  • Утворені тонкі пласти потрібно пересипати борошном і скласти стопкою.
  • Довжина домашньої локшини зазвичай близько п`яти сантиметрів. Тому розрізаємо стопку розкачане тісто на смужки з такою шириною. А потім нарізаємо ці смужки тонкою соломкою - це і є майбутня локшина. Ширина локшини повинна бути кілька міліметрів.
  • Розсипаємо вийшла соломку на стіл, посипаний борошном. Тепер їй потрібно підсохнути в сухому і теплому приміщенні. Через добу локшина готова і її можна пересипати в банку або коробку для зберігання або приступати до приготування страв.


Це найдоступніший і зрозумілий рецепт приготування локшини для тих, хто хоче дізнатися, як приготувати домашню локшину. Відео з докладними інструкціями вам навіть не знадобиться, так як весь процес неймовірно простий.

Смакові і колірні різновиди



Коли класичний рецепт локшини набридне, можна зробити її смак більш багатим і цікавим. Для цього будуть потрібні додаткові інгредієнти, які додають перед замешиванием тесту. Отже, для зміни смаку і кольору в тісто можна додати:

  • Шпинат для зеленуватого кольору.
  • Каррі для яскраво-жовтого відтінку.
  • Часник для гостроти смаку.
  • Томатну пасту для червоного кольору.

В свіже тісто можна додати будь-які трави і спеції за смаком. Все залежить від ваших уподобань. Кольорова домашня локшина виглядає дуже ефектно, якщо змішати різні види і подати її з соусом.

Суп Лапша

На основі локшини готують найрізноманітніші страви, але найвідоміше з них - це, звичайно ж, суп-локшина. Багато хто пам`ятає аромат такого супу, приготовленого за бабусиним рецептом. Не турбуйтеся, якщо не знаєте, як приготувати домашній суп-локшину зі смаком з дитинства. Вам знадобиться мінімум продуктів і зусиль, щоб навчитися. Вам знадобиться: морква, курячий бульйон, домашня локшина, зелень.

  • Очищаємо моркву і натираємо її на дуже дрібній тертці.
  • Доводимо до кипіння готовий курячий бульйон і опускаємо в нього морква. Також можна додати шматочки курки.
  • Коли морква зварилася, можна додати в бульйон локшину. Дайте їй покипіти пару хвилин - і суп готовий.
  • Суп-локшину потрібно відразу ж розлити по тарілках і подавати до столу. Перед подачею прикрасьте його гілочками петрушки або кропу.

Тепер Ви знаєте як можна приготувати смачну домашню локшину. Радуйте себе і своїх близьких приготуванням цього чудового блюда. Наші рецепти Вас допоможуть!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!