» » » Як варити локшину?

Як варити локшину?

Як варити локшину?

У кожної доброї господині знайдеться кілька рецептів приготування смачних страв з локшини. Але, на жаль, далеко не всім відомо, як правильно варити локшину. Дуже часто вона перетворюється в злиплася тісто. Звичайно, така локшина їстівна, але має досить непрезентабельний вигляд. І якщо навіть у вашій родині вам не зроблять зауваження, але подавати таке блюдо на стіл гостям - просто неповага. Багато господинь просто не сприймають його серйозно, начебто, нікчемна справа, поставив воду, кинув, 10 хвилин поварити ... А насправді виходить облом. Щоб уникнути цієї неприємності, варто дізнатися, як варити локшину. Для початку потрібно з`ясувати класичний спосіб її приготування. Адже з його допомогою можна зварити не тільки звичайну локшину, а й домашню.

Класичний спосіб приготування локшини

Процес варіння вермішелі завжди починається з кип`ятіння води, оскільки поміщати макаронні вироби в холодну воду не можна. Слід зазначити важливий момент - в каструлю необхідно наливати таку кількість води, щоб локшина в процесі варіння могла вільно в ній плавати. Інакше вона може злипнутися. Отже, розглянемо поетапно, як варити локшину. Домашню рецептуру дивіться нижче:

  • У киплячу воду слід додати сіль з розрахунку 2 ч.л. на 2 літри води.
  • Після того, як локшина буде висипана в каструлю, її слід ретельно перешкодити ложкою.
  • Коли вода знову закипить необхідно зменшити вогонь і нещільно накрити кришкою каструлю.
  • Тепер потрібно дізнатися, скільки варити локшину. В середньому вермішель вариться 10 хвилин, але точну інформацію про час варіння необхідно дивитися на упаковці макаронних виробів. Також готовність локшини слід перевіряти на смак, вони повинні бути злегка недовареними і пружними.

Потрібно відзначити, що час варіння залежить від рецепта готового блюда. Наприклад, якщо ви вирішили приготувати запіканку, то час приготування слід зменшити вдвічі. Якщо ви відчули, що локшина готова:

  • Необхідно взяти друшляк, обдати його окропом і злити вміст каструлі.
  • Після цього в розігріту сковороду потрібно додати вершкове масло, розтопити його, викласти локшину і обсмажити протягом 5 хвилин.


Для того щоб зменшити ймовірність злипання макаронних виробів, в киплячу воду можна додати трохи соняшникової олії. Одержаний після відварювання локшини відвар, виливати не варто. У ньому міститься велика частина поживних речовин даного продукту. Використовувати його можна для приготування соусу або супу. Додайте туди куряче філе, моркву - і швидкий суп готовий.

Як варити молочну локшину



Для того щоб приготувати молочну локшину знадобиться: цукор, молоко, локшина, сіль, вершкове масло.

  • Спочатку, необхідно закип`ятити молоко, потім додати в нього сіль і цукор за смаком.
  • Після цього можна буде засипати макаронні вироби і ретельно перемішати їх. При цьому потрібно зазначити, що локшину великих сортів слід варити близько 10 хвилин, а вермішель «павутину» всього 5-6 хвилин.
  • Коли локшина буде готова, необхідно додати до неї трохи вершкового масла і ще раз ретельно перемішати.

Як варити рисову локшину

Рисову локшину, на відміну від звичної для нас локшини, виготовленої з пшеничного борошна, не прийнято подавати на стіл без будь-яких соусів. Вся справа в тому, що рисова локшина несмачна і дуже прісна, хоча і ситна. Як правило, її подають з додатковими продуктами, що мають специфічний сильний аромат, наприклад, рибою або копченостями. Отже, як зварити локшину, виготовлену з рису? Дуже просто!

  • Потрібно налити в каструлю воду, дочекатися, коли вона закипить і засипати локшину.
  • Потім слід перешкодити її ложкою і варити протягом 3 хвилин. Якщо ви забудете про локшину або вирішите варити її довше, то вона перетвориться в кашу.
  • Після варіння рисову локшину потрібно відкинути на друшляк і облити окропом. Зварена локшина має сіруватий колір і стає прозорою.

До рисової локшини можна приготувати гостру підливу з помідор. Готується вона так:

  • Спочатку слід підсмажити дрібно нарізану цибулю
  • Потім додати до нього протерті помідори, 1 ч.л. аджики, дрібно нарізаний часник і зелень.
  • Отриманий соус необхідно гасити протягом 5-6 хвилин, а потім додати до нього готову рисову локшину.

Пробуйте, у вас обов`язково вийде! Смачного! 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!