» » » Як варити голубці?

Як варити голубці?

Як варити голубці?

Голубці - це воістину інтернаціональне блюдо. Адже готується воно в багатьох країнах, і в кожної зі своєю родзинкою. Дізнатися про різні способи його приготування ви зможете в нашій статті - Як приготувати голубці. А нижче ми розповімо про те, як варити голубці, щоб вони вийшли смачними і м`якими.

Скільки варити капусту на голубці?

При приготуванні цієї страви слід приділити велику увагу саме варінні капусти. Якщо її недоваріть, то голубці вийдуть жорсткими, а якщо переварити, вони не будуть тримати форму і перетворяться в кашу. Час варіння залежить від того, чи буде капуста варитися цілим качаном або окремими листами, а також від того, рання вона або пізня.

  1. При варінні капусти цілим качаном необхідно вирізати качан, а саму капусту помістити в киплячу воду. Якщо капуста рання, час варіння не повинно перевищувати 5 хвилин, якщо пізня - 15 хвилин.
  2. Якщо ж відварювати листи окремо, то молоду капусту слід поміщати в каструлю не більше ніж на 3 хвилини, а ось стару - на 7-10 хвилин.

Головне - стежити за тим, щоб листя не переварились. Як тільки вони стануть м`якими, слід вийняти їх з каструлі і дати стекти воді.

Але мало правильно підготувати капусту, необхідно ще й правильно зварити голубці, а час їх варіння теж залежить від різних факторів.

Скільки варити голубці?



У нашій країні багато господинь вважають за краще готувати цю страву на плиті у великій каструлі, хоча смак від цього трохи програє. Але, кажучи про те, скільки і як варити голубці в каструлі, слід враховувати, чи буде готуватися свіжий продукт або заморожений, а також чи будуть голубці варитися у воді або в заздалегідь підготовленому соусі.

  • Заморожені голубці слід класти в холодну воду або соус. Час варіння у воді становить 35-40 хвилин. Якщо ж вони будуть варитися в соусі, тоді час варіння слід збільшити на 10 хвилин.
  • Якщо голубці свіжі, тоді їх слід варити 25 і 35 хвилин відповідно.

Для приготування голубців слід вибирати товстостінну каструлю. А готувати їх слід на повільному вогні.

Тепер ви знаєте, скільки слід варити голубці, а значить, зможете приготувати їх смачно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!