» » » Чим корисна полуниця?

Чим корисна полуниця?



Чим корисна полуниця?

Мабуть, найпопулярніша ягода - це полуниця. Улюблені ласощі на дачі, частий гість у випічці, так, що говорити, навіть ароматизатори різних косметичних засобів саме полуничні. Поговоримо сьогодні про те, чим корисна полуниця, що таїть в собі, улюблена багатьма, ягода.

Полуниця: корисні властивості

  • Імунітет. Почнемо з самого спільного - імунітет. Широкий спектр вітамінів і мінеральних речовин робить полуницю скарбом для нашого організму. Підтримка імунітету, його зміцнення просто необхідно в зимовий і початок весняного періодів, коли організм ослаблений через відсутність сонячного світла. Тому варто подбати про це заздалегідь. Заморозьте полуницю на зиму і поглинає вітаміни для імунітету. Більш докладно про те, як заморозити полуницю, читайте на нашому сайті: «Як заморозити полуницю?».
  • Очі. Фенольні сполуки, флаваноіди, антиоксиданти, вітамін С, органічні кислоти - справжній порятунок для наших очей. Зниження з віком в організмі всіх цих речовин викликає різного роду проблеми з очима (сухість, печіння, макулярна дегенерація і т.д.). Калій, яким так багата полуниця, знижує очний тиск, а це ще одна умова здоров`я очей.
  • Артрит, подагра. Дані захворювання пов`язані з накопичення в організмі кислот (наприклад, сечовий) і токсичних речовин. Полуниця містить антиоксиданти і детоксиканти, які здатні протидіяти вільним радикалам, рятуючи наш організм від даних захворювань.
  • Мозок. Отримує користь з кожної з`їденої ягідкою полуниці і наш мозок. Вітамін С, органічні кислоти в складі полуниці сприяють підтримці молодості клітинок нашого мозку і всього організму в цілому. Пояснюється це все тими ж антиоксидантами, якими багата полуниця.
  • Гіпертонія. Наявність цієї недуги може говорити про надлишки солі в організмі (сіль затримує воду, що викликає підвищення тиску). Калій та магній в складі полуниці роблять цю ягоду незамінним другорядним "ліками" в боротьбі з гіпертонією.
  • Серце теж отримує користь від полуниці. Низький вміст жирів в поєднанні з фолатом, антиоксидантами, клітковиною благотворно позначаються на роботі нашого серця.
  • Фолат, що міститься в полуниці, захищає майбутню дитинку ще в утробі матері від різних вроджених дефектів.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!