» » » Як їсти полуницю?

Як їсти полуницю?

Як їсти полуницю?

Полуниця, воістину, королева всіх ягід! Ніжна, соковита, кисло-солодка красуня. А вже аромат у неї такий, що просто слинки течуть! Закриєш очі, нахилишся над кошиком з ягідками, відкриєш глибоко-глибоко і опинишся в казці. Для більшості людей полуниця дуже корисна ягода, що володіє прекрасним смаком, а також масою дієтичних і лікувальних властивостей. Треба всього лише знати, як правильно їсти полуницю, щоб найбільш повно розкрити всі її смакові якості і не нашкодити при цьому своєму здоров`ю.

Як вибирати полуницю

Як правильно вибрати якісні ягоди при покупці? Перевагу варто віддавати ягодам з інтенсивної темно- червоним забарвленням. Вони, як правило, смачніше, і користі від них значно більше. Ягоди повинні бути сухими, щільними і блискучим, без темних або підгнилих цяток і обов`язково з чашолистками. Зберігати полуницю найкраще у відкритому посуді на нижній полиці холодильника. Але діставати її з холодильника треба заздалегідь, щоб полуниця придбала кімнатну температуру, - таку і є буде приємніше, і вона буде значно ароматні.

Як їсти полуницю: поради

Перед їжею полуницю треба ретельно промити, спершу зануривши друшляк з ягодами в ємність з водою, щоб видалити сміття і піщинки, а потім потримати його під струменем проточної води. Далі ягоди слід розкласти на паперовому рушнику і дати їм злегка просохнути.



Тепер полуницю можна їсти. Найпростіше швиденько перекласти полуницю на тарілку і є стільки, скільки душі завгодно. Але якщо ви чекаєте гостей або хочете побалувати себе коханого більш вишуканими ласощами, то доведеться трохи попрацювати, і, повірте, результат перевершить всі ваші очікування. Спробуйте приготувати, наприклад, полуницю в шоколаді. Рецепт цей настільки простий, що з ним впорається навіть дитина, але готовий десерт викликає незмінне захоплення на будь-якому сімейному святі.

Полуниця в шоколаді

Вам будуть потрібні великі рівні ягоди полуниці (30- 40 шт.) І одна або дві плитки шоколаду (чорного, білого або молочного - вирішувати вам).

  1. Ягоди слід помити так, як було розказано вище. Шоколад треба поламати на шматки, скласти в підходящий сотейник і розтопити на водяній бані.
  2. Взяти деко і вистелити його пергаментом або фольгою. Кожну ягоду брати за хвостик і акуратно до половини занурювати в розтоплений шоколад. Важливо стежити за тим, щоб шоколад не була дуже гарячою!
  3. Глазуровані ягоди слід викладати на деко так, що б вони не торкалися одне одного.
  4. Тепер треба лише почекати, поки шоколад повністю застигне, перекласти ягоди на красиве блюдо, і можна пропонувати десерт гостям.

Полуниця в шоколаді, звичайно, дуже смачна і чудово підійде для романтичної вечері при свічках. Але якщо ви шукайте рецепт десерту, який не тільки смачний, а й дуже корисний, саме час згадати про старий добрий, всім добре відомому ласощах. Це знаменита полуниця з вершками.

Полуниця з вершками

  1. Підготовлені ягоди полуниці (приблизно 0,5 кг.) Треба очистити від чашолистків і розрізати уздовж на дві частини. Потім слід укласти половинки в скляні креманки, пересипаючи ягоди цукровою пудрою, і поставити їх ненадовго в холодильник.
  2. Тим часом слід збити міксером добре охолоджені вершки (жирністю не менше 30%), треба домогтися збільшення обсягу вершків в два рази. У густу піну, продовжуючи збивати, поступово слід додати цукрову пудру з розрахунку дві столові ложки на півлітра вершків. При бажанні також можна додати дрібку ваніліну.
  3. Готові збиті вершки треба красиво викласти поверх охолоджених ягід і відразу ж подавати до столу.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!