» » » Як приготувати м'ясо по-французьки?

Як приготувати м'ясо по-французьки?

Як приготувати м`ясо по-французьки?

Багато починаючі господині, прагнучи порадувати рідних нескладним, але красивим і смачним блюдом, запитують, як готувати м`ясо по-французьки. Це листкове страва відмінно підходить для святкового або сімейного столу, але його досить легко приготувати і в будні- його люблять і дорослі, і діти.

основний рецепт

Для того, щоб дізнатися, як зробити м`ясо по-французьки, не треба довго шукати рецепт. Блюдо настільки популярно, що варто тільки відкрити будь-яку кулінарну книгу або просто зателефонувати більш досвідченої господині, як ви відразу ж отримаєте декілька варіантів приготування. Але основа рецепта завжди однакова, можливі лише заміни в наборі продуктів. Слід розуміти, що є рецепт класичного приготування м`яса по-французьки, а також сучасні і досить цікаві варіанти.

Основою страви завжди служить м`ясо. Це може бути яловичина, свинина, курка, індичка, кролик. Баранину використовувати не рекомендується. Для гарніру необхідно приготувати лук, картопля, сир твердих сортів, майонез або сметану, сіль, перець. Для змазування форми потрібно дві-три столові ложки рослинної олії.

М`ясо необхідно порізати на шматочки будь-якої форми. Стежити слід тільки за їх товщиною: вона не повинна перевищувати 1 см. Змастіть маслом форму для запікання з бортиками висотою 5-6 см, укладіть м`ясо в один шар. Посоліть, поперчіть за смаком.



Перед тим, як укладати шари гарніру, треба приготувати продукти. Картопля слід почистити і нарізати кружальцями завтовшки 2-3 мм, з одного-двох цибулин зняти лушпиння і порізати півкільцями. На шар м`яса укладається цибулю, можна збризнути його яблучним оцтом. Потім слід викласти красиво картопля. Його солять, змащують густо сметаною або майонезом.

Форму з заготівлею страви ставлять в духову шафу, температуру доводять до 180 градусів. Процес приготування триває 45-50 хвилин. За 7 хвилин до закінчення готування форму дістають, блюдо посипають натертим сиром товстим шаром (до 7-10 мм). Після того, як сир розплавиться і покриє інгредієнти смачною рум`яною скоринкою, можна виймати м`ясо з духовки і подавати до столу. Щоб блюдо виглядало красиво, необхідно його злегка остудити, гострим ножем порізати на порційні шматки і лопаткою перенести на тарілки.

Дивимося і фантазуємо!

Вивчаючи, як робити м`ясо по-французьки, подивіться майстер-клас на будь-якому кулінарному сайті. Уважно розгляньте фотографію кожного етапу створення страви, і після цього у вас зникнуть всі питання, адже нічого складного в приготуванні немає!

На основі цього класичного рецепту можна придумати безліч варіантів. Додавайте шари продуктів, які люблять ваші рідні: це може бути морква або дрібно нарізане відварене яйце. Також можна використовувати кілька видів м`яса, в тому числі грудинку, бекон, різноманітні копченості. Якщо ви на дієті, замініть картопля селерою, м`ясо - рибою. Але будьте впевнені, що немає нічого смачнішого класичного м`яса по-французьки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!