» » » Як приготувати коропа?

Як приготувати коропа?

Як приготувати коропа?

Багато господинь, заходячи в рибний магазин, зупиняють свій вибір на коропа. Це пояснюється тим, що ця прісноводна риба має ніжний смак, корисна для здоров`я і, в той же час, цілком демократична за своєю ціною.

Існує величезна кількість рецептів, як приготувати коропа. Але перш ніж приступати безпосередньо до готування, рибу слід очистити і обробити.

Як правильно приготувати коропа: очищення і патрання

Перш ніж приступити до чищення коропа, натріть його як слід сіллю. Сіль розчинить наявну на лусці слиз, і чистити рибу стане набагато зручніше. Після того як ви очистите коропа, довгим гострим ножем зробіть з боків спинного плавника поздовжні розрізи. Потім візьміть його край серветкою і потягніть у напрямку до голови. Розріжте черевце риби від підхвостового плавника і до голови, обережно видаліть нутрощі. Особливо уважно слід витягувати печінку і знаходиться в ній жовчний міхур. Якщо все-таки жовч розіллється, то гарненько натріть сіллю ті частини риби, куди вона потрапила або просто виріжте їх гострим ножем. Потім видаліть зябра, очі і ретельно промийте рибу під проточною водою.



Подальша обробка риби залежить від того, що ви плануєте з неї готувати. Наприклад, для смаження коропа ріжуть на порційні шматки, а для приготування котлет зрізають філе. Якщо ви збираєтеся смажити коропа, то замочіть шматки риби на півгодини в молоці, а потім посоліть і поперчіть їх, натріть лимонним соком.

Як приготувати коропа в духовці

Багато людей не люблять коропа тільки через те, що в ньому дуже багато дрібних кісток. Тому досвідчені господині вважають за краще запікати коропа в духовці. Після того як риба буде почищена, випотрошена і вимита на її боках роблять кілька діагональних розрізів глибиною приблизно в 5 мм. Потім коропа гарненько натирають сіллю з перцем, збризкують лимонним соком або білим вином і запікають у духовці. При такому способі приготування коропа його дрібні кістки розплавляються під впливом солі і високої температури. При бажанні цей спосіб може використовуватися і при приготуванні фаршированого коропа.

Як приготувати коропа у фользі



Почистіть коропа, але не відрізайте голову. Ретельно промийте рибу. Потім натріть її сіллю, чорним перцем і лимонним соком. Накрийте коропа рушником і залиште для просочення хвилин на тридцять. За цей час приготуйте начинку: змішайте в рівному співвідношенні натертий сир, подрібнені креветки і дрібно порізаний кріп. Отриманою масою начините тушку риби і ретельно загорніть її у фольгу. Краї фольги необхідно як слід защепіть, щоб в процесі запікання не витікав сік. Пекти в гарячій духовці півгодини. Після цього видалити верх фольги, змастити коропа оливковою олією і запікати до утворення рум`яної скоринки.

Як смачно приготувати коропа: короп в пиві

Рибу нарізати на порційні шматки і посолити. У двох пляшках пива відварити пару цибулин, морква, селера, цедру одного лимона і петрушку. Овочі витягти, а в отриманому бульйоні зварити коропа. Шматки риби акуратно викласти на блюдо, прикрасивши вишнею, скибочками лимона і родзинками. Бульйон процідіть і додайте в нього столову ложку підсмаженої на вершковому маслі борошна, півсклянки білого вина, оцет, цукор, сік одного лимона. Потім бульйон довести до кипіння і залити їм шматки риби, що лежить на блюді. Подавати в холодному вигляді.

Як приготувати ікру коропа

Очистіть ікру від плівок. Після цього помістіть її в каструлю і, перемішуючи виделкою, залийте окропом. Додайте в каструлю оцтову есенцію з розрахунку 0,5 чайної ложки на літр води. Накрийте кришкою і залиште до повного охолодження.

Покладіть в друшляк марлю, складену в декілька шарів і процідіть ікру. Потім ікру коропа перекладіть в банку, гарненько посоліть, додайте за смаком чорного і червоного перцю, а також рослинного масла. Через дві години ікра готова до вживання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!