» » » Як смажити кабачки?

Як смажити кабачки?

Як смажити кабачки?

Дозріли великі і добрі домашні кабачки. Що робити з усім цим багатством? З кабачків можна приготувати безліч різних страв. Зараз ми розповімо Вам, як смажити кабачки.

Кабачки можна посмажити без добавок, можна приготувати їх також з часником або з помідорами. Давайте розглянемо парочку рецептів.

Як смажити кабачки з часником

Інгредієнти (кількість на 4 порції)

Кабачки - 1 кг.

Соняшникова олія - 2-3 ст.л.

Борошно - 0.25 склянки

Часник - 5-6 часточок

Сіль - 0.5-1 ч.л.

Укроп- сметана або майонез за смаком.

рецепт

  1. Добре очистіть і вимийте кабачки.
  2. Після цього помийте їх ще раз і наріжте великими гуртками (товщина кожного - 1 см.).
  3. Рівномірно посоліть все гуртки і злегка нахиліть блюдо з кабачками на 10 хвилин. Це потрібно, щоб стік зайвий сік.
  4. Далі приступайте до смаженні. Смажити кабачки потрібно на сильно розігрітій сковорідці з олією. Ви можете попередньо обваляти гуртки в борошні, можете і не робити цього. Вибирайте на свій розсуд. Якщо збираєтеся з`їсти кабачки відразу після приготування, то валяти в борошні абсолютно необов`язково. Смажте кабачки до золотистого відтінку. Коли одна сторона добре прожарітся, потрібно перевернути кабачки на іншу, щоб вона теж підрум`яниться. При прожарювання другої сторони вогонь слід трохи збавляти, щоб він був не таким сильним. За необхідності доливайте соняшникову олію, не знімаючи сковорідку з плити.
  5. До готових кабачків зробіть суміш з сметани (або майонезу) і часнику. Готується вона так: потрібно очистити часник, розтерти його і гарненько розмішати зі сметаною. Можете додати кріп і дрібку солі. Кропом також можна просто посипати страву зверху.
  6. Красиво розкладіть кабачки на великому блюді і з приготовленою сумішшю додайте до столу.

Як смажити кабачки з помідорами



Варіантів приготування цієї страви може бути кілька. Розглянемо найпопулярніші.

складові

Кабачки - 1 кг.

Соняшникова олія - 2-3 ст.л.

Помідори - 2-3 великих.

Часник - 5-6 часточок

Сіль - 0.5-1 ч.л.

Укроп- перець-сметана або майонез за смаком.

рецепт

  1. Очистіть і гарненько вимийте кабачки.
  2. Наріжте їх кружками в 1 см.
  3. Посоліть, поперчіть кабачки за смаком.
  4. Обсмажте на гарячій сковороді до золотистого відтінку. Знову ж таки не забудьте, що при прожарюванні друге сторін гуртків необхідно збавляти вогонь. Інакше у Вас вийдуть не злегка прожарені до золотистого відтінку кабачки, а пережаренние.
  5. З помідорами можна вчинити по-різному. Ви можете їх просто викласти зверху на готові кабачки, можете їх попередньо дрібно накришити і вже потім покласти на гуртки. Також можна трохи потім помідори на сковороді окремо від кабачків без масла, а потім покласти на самі кабачки. Можна взагалі приготувати спочатку соус з помідорів, в який потім залишиться тільки занурити обсмажені кабачки. Вибирайте, що Вам завгодно.
  6. Змастіть готові кабачки майонезом або сметаною, додайте зверху тертий часник. Можна, як в попередньому рецепті, приготувати суміш і нею обмазати гуртки.
  7. Коли всі інгредієнти для страви будуть готові, з`єднайте їх в залежності від рецепту, якому слідували.

Пам`ятайте, що єдиного рецепта того, як правильно смажити кабачки, немає. Ви можете додавати нові інгредієнти, створювати інші рецепти самостійно, змішувати їх між собою. Можна інакше нарізати і перемішувати продукти - межі фантазії немає! Головне - це добре прожарити кабачки. Експериментуйте і створюйте нові кулінарні шедеври!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!