» » » Чим корисна варена кукурудза?

Чим корисна варена кукурудза?

Чим корисна варена кукурудза?

Питання про користь вареної кукурудзи задають багато батьків, які стурбовані тим, що після термічної обробки (варіння) в кукурудзі зовсім не залишається вітамінів і мінеральних речовин, які є необхідними для організму людини. Їх хвилювання виправдані, тому що варену кукурудзу дуже люблять діти. Всім відомо, що відварені овочі містять менше поживних речовин, вітамінів і мінералів в тому числі.

Фахівці ж запевняють, що у кукурудзи, а точніше сказати у її насіння, дуже щільна оболонка. І при варінні вона не руйнується, а це говорить про те, що всі поживні речовини, що містяться в кукурудзі, залишаються всередині насіння. Тому відповісти на питання, чи корисна варена кукурудза чи ні, можна тільки позитивно.

У кукурудзі дуже багато вітамінів групи А, В, РР, Е і К. З мінеральних речовин відзначимо наявність кальцію, калію, магнію, заліза, міді, фосфору, натрію, цинку. Це справжнє джерело корисних речовин, які так необхідні організму людини.

Але, як і у будь-якого продукту, у цього овоча є і протипоказання. Наприклад, людям, у яких підвищена згортання крові, приймати в їжу кукурудзу можна тільки в мінімальних кількостях.

Якщо ви хочете дізнатися більше інформації на цю тему, читайте статтю Чим корисна кукурудза.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!