» » » Як посмажити насіння в мікрохвильовці?

Як посмажити насіння в мікрохвильовці?

Як посмажити насіння в мікрохвильовці?

Всім давно відомо, що швидше за все посмажити насіння виходить саме в мікрохвильовій печі. Але мало хто знає, як посмажити насіння в мікрохвильовці по-справжньому швидко і смачно.

  1. Беремо невелику кількість насіння (близько 200 - 300 г) і ретельно промиваємо їх під проточною водою. Мокрі насіння потрібно просушити або добре обтерти паперовим рушником.
  2. Висипаємо насіння тоненьким шаром на плоску тарілку і ставимо в мікрохвильовку. Найкраще підійде спеціальна скляний посуд. Встановлюємо таймер на 2 хвилини і включаємо повну потужність.
  3. Потім ретельно перемішуємо і повертаємо назад на 2 хвилини, але вже на середньому режимі.
  4. Виймаємо насіння і пробуємо. Якщо вони ще не готові - повторюємо обсмажування ще кілька разів. Час приготування залежить від потужності печі, сорти і залишився на них кількості вологи.

Примітка: коли насіння будуть готові, не поспішайте їх діставати. Їм слід дати ще 10-15 хвилин просто постояти, тоді смак буде особливо гарний. Але якщо потрібно терміново звільнити мікрохвильовку, пересипте насіння на рушник гіркою і накрийте. Ефект буде схожим.

Тепер ви знаєте, як смажити насіння в мікрохвильовці. Можна також зробити це традиційним способом на сковороді, про це ви дізнаєтеся зі статті Як смажити насіння.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!