» » » Як приготувати курячі ніжки?

Як приготувати курячі ніжки?

Як приготувати курячі ніжки?

Найсмачнішою частиною курячої тушки у нас завжди вважалися курячі ніжки. Всім вони гарні - і смачні і недорогі і смажаться швидко, та й купити їх можна практично в будь-якому магазині, а вже, скільки з них апетитних страв можна приготувати, все відразу навіть не перелічити! Але наші господині, може бути через дефіцит часу, а може через відсутність фантазії із завидною постійністю смажать їх на сковорідці, як ніби інших рецептів їх приготування просто не існує. Коли ваші домочадці, нарешті збунтуються і категорично відмовляться є чергові смажені стегенця, які стали у вас вже черговим блюдом, наші поради, як приготувати курячі ножкііним незвичайним способом, припадуть вам як не можна до речі.

Для початку спробуйте приготувати ніжки в духовці.

Ніжки в хрусткій паніровці

  • Візьміть шість курячих ніжок, вимийте їх і зніміть з них шкіру. Потім обсушити ніжки паперовим рушником і натріть їх перцем і сіллю.
  • Збийте виделкою три курячих яйця і дрібку солі до повної однорідності. В окремій мисочці змішайте стакан білих панірувальних сухарів і дві чайні ложки сушеного часнику.
  • Поставте невелику, але високу сковороду на вогонь, налийте в неї досить багато рослинної олії - нехай розігрівається.
  • Куряче стегенце умочіть спочатку в яйце, потім обваляйте її в сухарях. Повторіть всю цю процедуру ще раз, після чого обсмажте ніжку в жиру з двох сторін.
  • Після того, як ніжки будуть обсмажені, викладіть їх на деко, зверху на кожну покладіть невеликий шматочок вершкового масла, і відправте на тридцять хвилин в заздалегідь розігріту до 180 ° С духовку.

Як бачите, нічого складного в цьому рецепті немає, а ніжки виходять чудові - соковиті всередині, хрусткі зовні. Ще ви можете попробоватьпріготовіть курячі ніжки в духовкеболее складним і трудомістким способом, але ніжки, запечені з цим рецептом, вже можуть бути головною стравою на святковому столі.

Ніжки, фаршировані грибами

  • Беремо 300 грам печериць і одну цибулину, моєму їх, чистимо і нарізаємо - гриби пластинками, а цибулю кубиками.
  • Обсмажуємо на рослинному маслі печериці, коли вони будуть наполовину готові, додаємо до них цибулю і продовжуємо смажити до м`якості цибулі.
  • На великій тертці трьом 100 грам твердого сиру.
  • Три курячі ніжки миємо й обсушуємо.
  • Пальцями відокремлюємо шкіру від м`яса, підрізаючи її тонким гострим ножем в особливо складних місцях. Головне - не прорізати шкіру наскрізь! Вивертаємо шкіру панчохою, навиворіт, до місця її кріплення до нижнього суглобу. Перерубувати кістка трохи вище цього суглоба. В результаті повинні вийти: кишеньку з курячої шкіри з маленьким шматочком кістки на нижньому кінці і куряче м`ясо на основний кісточці.
  • Зрізаємо з кісток все м`ясо, дрібно рубаємо його ножем, солимо, перчимо, змішуємо з сиром і грибами. Отриманим фаршем наповнюємо курячу шкіру, підвертаємо верхній куточок конвертом, можна заколоти його дерев`яною зубочисткою, руками злегка обжимаємо курячі ніжки, щоб вони придбали акуратну, злегка приплющену форму. Викладаємо їх на деко, зверху змащуємо маслом або майонезом і відправляємо їх в духовку, розігріту до 180 ° С, де і запікаємо їх до готовності.


Курячі ніжки, приготовані за цим рецептом однаково хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Курячі ніжки в беконі

Рецепт цей неймовірно простий, але якщо ви роздумуєте, що приготувати з курячих ножекк приходу гостей, яких вам дуже хочеться здивувати, то він саме те, що вам потрібно.



На чотири порції вам знадобляться 12 нижніх частин курячих ніжок і 200 грам сирокопченого бекону або грудинки. Головне знайти якомога ширший шматок бекону, щоб його можна було нарізати на тонкі, але довгі скиби. Довжина їх дуже багато важить, так як в ці смужки бекону ви і будете загортати курячі ніжки.

Отже, ніжки миємо, обсушуємо, посипаємо сіллю і крупно меленим перцем, можна додати трохи прованських трав. Нарізаємо 12 довгих, дуже тонких скибок бекону. Кожну смужку по спіралі накручуємо на курячу ніжку і кінець закріплюємо зубочисткою. Укладаємо ніжки в один шар у форму і запікаємо їх в духовці при 200 ° С протягом півгодини.

Смачні та незвичайні ніжки в «сорочках» з підсмаженого бекону незмінно викликають захоплені «ахи» всіх гостей.

Тепер ще одна непогана ідеякак смачно приготувати куріниеножкі, але вже в смаженому вигляді.

Ніжки, смажені в клярі

  • Чотири курячі ніжки відваріть в солоній воді, з цибулиною і морквою. Варіть їх при слабкому кипінні, майже до готовності. Слідкуйте, щоб вони не переварились і зберегли свою форму.
  • Коли ніжки зваряться, дістаньте їх з бульйону і дайте їм злегка охолонути і обсохнути.
  • Приготуйте полужидкое тісто з двох яєць, чотирьох столових ложок майонезу, солі, дрібка цукру і борошна. Борошно треба підсипати до тих пір, поки ваше тісто не придбає сметанообразную консистенцію. При бажанні одну ложку борошна можна замінити ложкою крохмалю, тоді кляр буде більш легким і хрустким.
  • Відварені ніжки вмочити в кляр. Смажити їх треба у великій кількості рафінованої олії до красивого золотистого кольору. Готові ніжки викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, потім перенести їх на блюдо і подавати до столу.

Ще більше рецептів приготування курячих ніжок ви знайдете на нашому сайті в статті - «Що приготувати з курячих стегенець?»І«Що приготувати з стегенець?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!