» » » Як приготувати омлет?

Як приготувати омлет?

Як приготувати омлет?

Отже, омлет, одне з найдавніших відомих страв. За часів Стародавнього Риму він був солодким. У Туреччині і зараз вам подадуть солодкий омлет. Традиційний омлет прийшов до нас із Греції і Франції. Сьогодні ми подивимося, як приготувати омлет різними способами.

Головна відмінність омлету від звичайної яєчні полягає в його збиванні з домішкою вершків і молока як основи. Також в омлет вводиться безліч різних добавок у вигляді приправ і інших продуктів.

Як приготувати омлет на сковороді

Це найпоширеніший класичний спосіб приготування омлетів. Пишні і багатошарові омлети готують в духовці, мікрохвильовій печі, духовці. Класичний омлет для однієї людини готується з 3 яєць. Змішуються жовтки з білками в глибокій мисці, додається сіль і чорний перець за смаком. На сковороді підсмажуємо дрібно нашатковану цибулину з дрібно нарізаним болгарським перцем. Потім зверху заливаємо збиту яєчну суміш і закриваємо кришкою. Смажимо на малому вогні 1 хвилину. Дерев`яною лопаткою акуратно зробіть насічки на поверхні омлету, ставимо знову на вогонь. Загальний час приготування 4-6 хвилин. Подавати відразу на підігрітих тарілках.

Як приготувати омлет з молоком

Для приготування цього омлету потрібно температурний режим духовки близько 200 градусів. Тобто зараз ми подивимося, як приготувати омлет в духовці. Смажена досить рясно вершковим маслом форму для запікання. Дрібно нашаткувати 5 головок ріпчастої цибулі. Наріжемо скибочками 250 гр шинки або копченої курки. Почистимо і дрібно нашаткувати одну головку часнику. Натремо на крупній тертці 100 гр твердого сиру. Очистимо від серцевини і поріжемо тонкими смужками 2 свіжих болгарських перцю. Відділимо білки від жовтків 7 курячих яєць. Додамо сіль і чорний перець в необхідних пропорціях. Білок і жовтки необхідно окремо збити і потім з`єднати разом. Додати 4 столові ложки молока і 1 столову ложку сметани і знову збити. Випікається в духовці 7- 11 хвилин до готовності.

Як приготувати дитячий омлет

Дорогою нашої детсадовской пам`яті омлет готується не в духовці, а в духовці при температурі 180 - 200 градусів. Використовуються тільки курячі яйця, молоко і сіль. Для цього збиваються 3 курячих яйця з 45 грамами молока. Сіль додається за смаком. Яєчну суміш краще збивати віночком, а не міксером. Збиту яєчно-молочну суміш поміщають на змащену вершковим маслом форму і ставлять в духовку на 10 хвилин. Після цього омлет готовий і має гарну підсмажену кірочку зверху.

Тепер помістимо ріпчаста цибуля на форму для запікання і покриємо його шаром з скибочок шинки або копченої курки. Зверху на шар шинки або курки поміщаємо шар болгарського перцю. Заливаємо суміш зі збитих білків і жовтків з молоком і сметаною. Посипаємо зверху тертим сиром і дрібно нашаткованою часником. Накриваємо кришкою і ставимо в розігріту духовку на 12- 15 хвилин. Після цього виймаємо, посипаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл.



Шанувальники цієї страви можуть задатися питанням про приготування правильного омлету. У чому ж секрет. На батьківщині класичного омлета- у Франції, існує ритуал приготування цієї страви. Омлет готують тільки на окремій сковороді, після кожного приготування їжі її протирають м`якушкою хліба і миють. Жовтки і білки яєць професіонали збивають тільки виделкою. Вважається, що тільки вилка може наповнити омлетную масу бульбашками повітря в необхідному співвідношенні. Збиту яєчну масу виливають на сковороду з нагрітим маслом і луком і болгарським перцем. Запікають у духовці. Професіонали також в процесі приготування додають омлету маніпуляцією з потряхиванием сковороди та зміщенням омлетной маси або полукуруглую форму, або звертають в рулет.

Переймаючись питанням, як смачно приготувати омлет, необхідно пам`ятати кілька простих речей. Давайте для початку згадаємо, що категорія смакоту неможлива без багатокомпонентного гармонійного впливу на наші смакові рецептори.

Тому для його приготування потрібно особлива начинка. Приготування відбуватиметься в кілька прийомів. Приготувати його можна тільки на сковороді. Збивати яєчну суміш необхідно тільки виделкою.



Для приготування особливо смачних і складних омлетів потрібно чавунна сковорода, або тефлонова з товщиною дна не менше полусантіметра. Це потрібно для рівномірного підсмажування омлету без пригорання.

Готувати ці омлети потрібно на розігрітій сковороді з розтопленим вершковим маслом. Використовуйте тільки високоякісні сорти вершкового масла, інакше омлет не підніметься і букет запаху буде негармонійним. Особливу увагу приділіть підбору курячих яєць для омлету. Вони не повинні бути легкими. Опустіть їх в воду, спливли викиньте відразу. Поверхня шкаралупи повинна бути матовою.

Начинка для них готується як правило окремо. Наприклад, для омлету з яблуками випікається дві частини класичного омлету і потім між ними поміщаються пасеровані яблука. Потім вся конструкція доводиться до готовності.

Є кілька визнаних світовою кулінарією рецептів особливо смачних омлетів. Це омлет з яблуками і сиром твердих сортів. Непоганий рецепт омлету з кількома сортами сиру. Користується популярністю американський омлет з помідорами, картоплею, беконом і зеленню. Опис їх рецептів є в пошукових системах.

Особисто я з успіхом готую особливо смачний омлет з додаванням зеленого горошку і морської капусти. Скажу, що казковий результат буде досягатися також при додаванні тертих волоських горіхів практично в будь-який рецепт. Разом з тим немає універсального рецепта приготування. Вегетаріанці не сприймають омлети з шинкою і беконом і навпаки. Необхідно для початку визначитися хоча б в цьому.

Омлет в мікрохвильовці

Це найпростіший рецепт. Для цього готують збиту яєчно молочну суміш з додаванням солі і індивідуальних добавок до смаку. Знадобиться 4 яйця, приблизно 40 гр молока або вершків, половина столової ложки вершкового масла, щіпка солі і чорного перцю. Виберіть для приготування омлету скляну миску для мікрохвильовок середнього розміру. Змастіть внутрішню поверхню розтопленим вершковим маслом.

Заливаємо туди збиту яєчно молочну суміш з домішкою перерахованих вище інгредієнтів. Ставимо в мікрохвильовку приблизно на 35- 40 секунд. Потім необхідно вийняти, ретельно перемішати і знову поставити приблизно на 20 секунд, потім знову вийняти і перемішати. При останній постановці додайте 50 гр тертого твердого сиру. Омлет вийде пишний і з чудовим ароматом.

Як приготувати пишний омлет

Дуже пишний омлет необхідно готувати в духовці. Для цього збиваємо виделкою або вінчиком білки з жовтками від 6 курячих яєць з додаванням 250 - 300 гр молока. Додамо сіль і чорний перець за смаком. Обов`язково щіпку соди. Виливаємо все це в рясно змащену вершковим маслом каструльку і ставимо в духовку на 30 хвилин.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!