» » » Як зробити мастику?

Як зробити мастику?

Як зробити мастику?

Прикрашеними кремом тортами сьогодні нікого не здивуєш, а ось торти, прикрашені мастикою, користуються великою популярністю. Це пов`язано з тим, що його варіації обмежуються тільки уявою кондитера. Однак спробувати себе в ролі кондитера, і спробувати зробити кулінарний шедевр може кожна людина, потрібно тільки знати, як зробити мастику. Вона може бути приготовлена за різними рецептами, тут будуть описані найпопулярніші, які, напевно, припадуть до смаку всім ласунам.

Рецепт молочної мастики

Щоб приготувати молочну мастику вам доведеться закупити такі продукти:

  • За 150 г цукрової пудри і дитячої молочної суміші.
  • 120 г згущеного молока.

Перед тим, як робити мастику, слід застелити стіл клейонкою або харчовою плівкою. Потім в глибоку миску, бажано з широким дном, необхідно просіяти дитячої молочної суміші і цукрової пудри. Потім в середині гірки потрібно зробити поглиблення і влити згущене молоко. Якщо ви будете використовувати мастику тільки одного кольору, то на цьому етапі слід додати необхідний барвник і перемішати все ложкою. Коли ви не зможете суміш заважати ложкою, її можна вимішати руками. Маса буде прилипати до рук, але це нормально. Після чого слід просіяти на стіл, застелений плівкою, все цукрову пудру і дитячу суміш, викласти мастику і вимішувати її, поки вона не стане відлипати від рук. Якщо ваша мастика вийшла рідкою, то в неї слід додати однакову кількість пудри цукрової та суміші, просіявши їх. Як тільки мастика дійде до потрібного стану, її можна прибрати в целофан і дати їй полежати 60 хвилин. Після чого з нею можна починати працювати. Розгортати мастику необхідно обов`язково на столі, який слід посипати цукровою пудрою і крохмалем. Якщо ви фарбували мастику гелевими або рідкими барвниками, то її потрібно буде вимісити з цукровою пудрою і крохмалем. Тепер ви можете робити з мастики різні фігурки, і прикрасити ними торт.

Рецепт шоколадної мастики

Для приготування шоколадної мастики вам знадобитися:

  • 90 г маршмеллоу
  • 90 г білого шоколаду
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 300 г цукрової пудри
  • 2 ст. л. вершків, жирність яких повинна бути мінімум 33%
  • 1 ст. л. коньяку


Перед тим, як приготувати мастику, слід розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані шоколад. Коли він стане рідким, слід додати до нього маршмеллоу і помістити в мікрохвильову піч на 1 хвилину, в результаті шматочки маршмеллоу повинні збільшитися в розмірі вдвічі. Потім в миску потрібно влити коньяк, вершки, лимонний сік і все добре перемішати. Далі необхідно просіяти в шоколадну суміш 1/3 цукрової пудри, перемішати ложкою і залишити її для охолодження приблизно на 15 хвилин.

Потім в ледь теплу суміш слід потроху просівати пудру, вимішуючи мастику ложкою, а потім руками. Остаточно мастику потрібно вимісити на столі, поки вона не стане відлипати від рук. Після цього мастика загортається в целофан і забирається в холодильник на 10-12 годин для дозрівання. Приблизно за три години до початку роботи з мастикою її потрібно дістати з холодильника. Працювати з нею йде, відщипуючи від шматка невеликі шматочки, і виліплюючи різні фігурки, квіточки, бантики.

Тепер ви знаєте, як зробити мастику для торта, і зможете здивувати своїх рідних і друзів оригінальним оформлення торта. Можливо, перші кілька разів, ваші фігурки з мастики будуть не досконалі і простуваті, але потренувавшись, ви зможете прикрасити свій торт, таким чином, що він перетворитися на справжній шедевр.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!