» » » Хто такий стів джобс?

Хто такий стів джобс?

Хто такий Стів Джобс?

24 лютого 1955 року в родині сирійського емігранта і американської аспірантки з`явився на світ хлопчик. На жаль, його народження було не зовсім законним, і його довелося віддати на виховання подружжю Джобсів - Полу і Кларі. Однією з умов усиновлення була вища освіта, яке прийомні батьки повинні були дати малюкові.

Початок захоплення електронікою

Але доля так розпорядилася розпорядитися інакше. Ні, школу Стівен Пол Джобс закінчив, але от далі вчитися не пішов - захоплення електронікою виявилося сильнішим. Вже в тринадцять років Стів Джобс в тандемі зі своїм тезкою Стівом Возняком почали заробляти перші гроші на продажах нехитрих електронних пристроїв. Дохід, правда, був невеликий, але ж головне - це початок. І вони почали.

У 1976 році в батьківському гаражі Стів Джобс облаштував офіс компанії «Apple», і робота закипіла. Перша модель комп`ютера (Apple I) розійшлася тиражем всього в 200 екземплярів, але ось друга версія (Apple II) принесла хлопцям справжню славу і, звичайно ж, гроші. Тоді-то світ і дізнався, хто такий Стів Джобс.

«Apple» набирає популярність



На початку 80-х про компанію «Apple» заговорили з ще більшою силою. У 1984 році в світ вийшов новий комп`ютер Macintosh. Це було спільне дітище компанії Стіва Джобса і фірми Xerox. Завдяки цьому комп`ютеру світ познайомився з комп`ютерною мишею. Навіть не віриться, що до цього моменту користувачі якось обходилися без цього «механічного звіра».

Своє тридцятиріччя Стів запам`ятав дуже добре - він покинув компанію «Apple». Точніше, його звільнили з власної компанії, проте через 12 років знову взяли на роботу. І знову фірма «Apple» вразила всіх своїми розробками: телефон iPhone, портативний плеєр iPod, а в 2010 році і планшет iPad - все те, що сьогодні входить в комплект «просунутого» користувача, було зроблено компанією «Apple» під керівництвом Стіва Джобса або , як іноді кажуть, «під його чуйним керівництвом».

До своїх 57 років мільярдер Джобс не дожив всього кілька місяців - помер він 5 жовтня 2011 року. Але справа його залишилося. Фірма «Apple» продовжує працювати навіть тоді, коли помер Стів Джобс, і з кожним роком не перестає дивувати комп`ютерний світ все новими і новими розробками.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!