» » » Що таке інтерфейс?

Що таке інтерфейс?

Що таке інтерфейс?

Таке поняття як «інтерфейс» прийшло до нас в той час, коли з`явилися перші обчислювальні машини. Цей термін має кілька значень, але суть кожного з них зводиться до взаємин людини і машини. Інтерфейс це засіб, який допомагає людині розпоряджатися комп`ютером.

Давайте ще подивимося, що таке інтерфейс, з наукової точки зору. Інтерфейс - це сукупність засобів і правил, що забезпечують взаємовідносини між пристроями обчислювальних машин і програм. Цей термін використовується в багатьох галузях науки і техніки. Під інтерфейсом розуміються не тільки пристрої, але і їх взаємодії один з одним.

різновиди інтерфейсу

Інтерфейси в обчислювальній техніці є основою взаємодії сучасних інформаційних систем. Також важливо знати, що в обчислювальній системі взаємодія може виконуватися на призначеному для користувача, програмному і апаратному рівнях. З цього випливає, що інтерфейси існують як:

  • Спосіб взаємини фізичних пристроїв;
  • Спосіб взаємини віртуальних пристроїв;
  • Спосіб взаємини людини і машини.

Трохи історії

А зараз заглибимося трішки в історію. Перші комп`ютери мали величезні розміри і, на жаль, дуже маленьку пам`ять. Тому для введення різних команд або даних програмісти використовували перфокарти, які вони робили самі. На вигляд це були смужки з отворами. Такий ось інтерфейс був дуже незручним. Але наука не стоїть на місці. Трохи пізніше з`явилися комп`ютери з операційними системами на основі командного рядка. І для того, щоб виконати якесь завдання або запустити програму, треба було просто ввести команду. Погодьтеся, набагато зручніше, ніж смужки з отворами.

сучасний інтерфейс



А яким же інтерфейсом користуємося ми? Так ось, сьогодні ми використовуємо графічний інтерфейс. Спробуємо розібратися, що таке графічний інтерфейс і як його використовують.

Треба відзначити, що всі сучасні операційні системи користуються саме графічним інтерфейсом тому, що він є найзручнішим і ідеальним. Суть його в тому, що за допомогою мишки і клавіатури ми можемо управляти своїм комп`ютером. Адже дуже зручно всього одним або двома кліками мишки запустити будь-яку програму або включити фільм.

Винахідником графічного інтерфейсу є покійний глава корпорації Apple - Стів Джобс. Він перший робив експерименти з примітивною мишею, і здійснив це на своїх перших моделях комп`ютера. Але графічний інтерфейс і зараз не стоїть на місці, а рухається вперед завдяки використанню сенсорної техніки. З кожним днем кошти спілкування з технікою все більше і більше розвиваються, радуючи нас зручним і красивим дизайном і функціоналом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!