» » » Як виростити цвіль?

Як виростити цвіль?



Як виростити цвіль?

Щоб з`явилася цвіль, досить залишити продукт на кілька днів у відкритому вигляді, і вона не забариться з`явитися. Але якщо її потрібно виростити за короткий час, то для її зростання слід створити певне середовище. Перед тим, як виростити цвіль необхідно запастися одним з таких інгредієнтів, а саме агар-агаром, варенням, хлібом, томатною пастою, картоплею, сметаною, солоними огірками та сиром з цвіллю.

Способи вирощування цвілі

  • Агар-агар. Лабораторії для вирощування цвілі використовують агар-агар. Те ж саме можна зробити і в домашніх умовах. Слід порізати на кубики нечищений сиру картоплю, і зварити його на маленькому вогні протягом тридцяти хвилин. Після чого відвар проціджують і знову ставиться на вогонь, але тільки з додаванням агар-агар, який продається в будь-якому магазині. Після розчинення порошку середовище для розведення цвілі буде готова. Тепер потрібно почекати поки цвіль сама заведеться в агар-агар, але можна занести її з будь-якого іншого продукту, щоб вона виросла швидше.
  • Хліб. Напевно всім відомо, що на залежаний хліб часто з`являється цвіль. Тому якщо ви хочете щоб вона з`явилася на ньому, то перед тим, як виростити на хлібі цвіль, його потрібно побризкати водою і загорнути в целофановий пакет. Також хліб потрібно обов`язково покласти в тепле приміщення, куди не проникають сонячні промені. Після цього залишається тільки чекати, коли з`явитися цвіль. Якщо ви хочете виростити чорну цвіль, то слід придбати для цієї мети білий хліб.
  • Інші продукти харчування. Якщо вам вищеописані способи не зовсім підходять, то цвіль цілком можна виростити в одному з наступних продуктів: в банку з солоними огірками, з варенням або томатною пастою. Перед тим, як зробити цвіль в цих продуктах, необхідно перешкодити в них брудної ложкою, після чого слід щільно закрити банку і поставити її в тепле місце. Дуже скоро ви зможете спостерігати її сходи.
  • Сир з пліснявою. Крім цього цвіль можна розвести за допомогою міцелію, який представляє собою вегетативне тіло грибів і актиноміцетів. Для цього слід взяти шматочок сиру з пліснявою, полити його сметаною, і залишити все це при кімнатній температурі. Не сумнівайтеся, незабаром ви побачите цілі плантації цвілі. Не варто засмучуватися, якщо ваша цвіль стала чорною. Це всього лише дозріли коробочки з суперечками, які знаходяться на кінчиках міцелію. Після того як вони відкриються і розкид ці суперечки навколо, кількість вашої цвілі значно зросте. Тепер ви знаєте, як виростити цвіль, в тих кількостях, які вам необхідні.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!