» » » Що найголовніше в житті?

Що найголовніше в житті?

Що найголовніше в житті?

У кожної людини свої погляди на навколишню дійсність і свої цінності. А тому на питання про те, що в житті найважливіше, люди дадуть відповідь по-різному. Пропонуємо разом розібратися в цьому питанні і прийти до золотої середини.

Ключові життєві пріоритети

Сім`я, друзі

Для грандіозної кількості людей по всій планеті саме наявність близьких за духом, рідних, коханих людей є найціннішим. Причому мова йде як про сім`ю, в якій людина народилася і виросла, так і про ту «осередку суспільства», яку кожен з нас будує самостійно, і звичайно, про друзів.

По-справжньому зрозуміти, чому саме друзі, сім`я - найголовніше в житті, можна, напевно, тільки опинившись на самоті разом зі своїми проблемами, страхами, надіями. Адже в складні життєві хвилини саме близькі допомагають нам не падати духом, надають потужну моральну підтримку, щиро співпереживають.

Не можна не підкреслити і важливість продовження роду. Адже, по суті, дитина є нашою безсмертною часткою, яка з кожним новим поколінням буде просувати нас вперед у часі, все далі і далі. Саме від сучасних людей залежить те, як буде виглядати населення планети через десятки, сотні років. А значить, без народження цього крихітного дитини наше життя втрачає свій глибинний сенс ... Якщо міркувати таким чином, то виходить, що найголовніше в житті - це діти.



З іншого боку, далеко не всі поділяють подібні погляди. Адже, врешті-решт, є неймовірно талановиті люди (вчені, художники, будівельники та ін.), Які, навіть не маючи дітей, вносять колосальний внесок в розвиток своєї країни або навіть усього світового співтовариства. Хіба це не є важливим? До того ж, існує чимало людей, які не можуть мати дітей. Але ж вони можуть дарувати цього світу свої усмішки, добрі вчинки, допомагати іншим людям, а це також безцінне.

Кохання

Хто б що не говорив, а будь-якій людині необхідно бути коханим. Більшості ж людей важливо ще й самим відчувати це чудове почуття. В іншому випадку людина змушена все життя боротися з численними комплексами, важкими психологічними труднощами. У підсумку виходить, що любов - це найголовніше в житті.

Причому ми свідомо не включили її в попередній пункт, оскільки наявність родичів, друзів, дружина далеко не завжди має на увазі, що ви любите і улюблені.

Гроші, кар`єра



Ці блага часто конкурую з більш одухотвореними цінностями, згаданими в попередньому пункті.

Дійсно, жити повноцінним щасливим життям, не маючи коштів, достатніх для задоволення ваших потреб, неможливо. І мова тут йде не тільки про одяг, прикраси, подорожах і інші радощі, а й про можливості отримувати кваліфіковане медичне обслуговування у хороших лікарів, про здатність добре годувати і одягати дитину, дати йому гідну освіту, розвивати його таланти. На все це також потрібні фінансові кошти.

Однак далеко не завжди наявність грошей і солідного професійного статусу означає щасливе життя. Адже маючи кошти і завидну посаду, ви можете не мати сім`ї, любові, здоров`я ...

здоров`я

Дивно, але ставлячи собі питання, що найголовніше в житті людини, далеко не кожен думає про здоров`я. Разом з тим без нього просто неможливо уявити собі повну позитивних емоцій, насичену подіями, приємними відкриттями, звершеннями життя. Адже навіть наявність грошей далеко не завжди може повністю або навіть частково виправити проблеми з фізіологією. А хворій людині буде вкрай непросто, а іноді і зовсім неможливо побудувати кар`єру, побачити світ, створити сім`ю, жити в гармонії зі світом і собою.

робимо висновки

Як бачите, виділити що-небудь одне з наведеного списку неможливо. Адже тоді вам гостро не вистачатиме всіх інших пунктів. Крім того, дуже важко сказати, скільки саме вам потрібно грошей / друзів / любові / здоров`я, щоб відчувати себе щасливою людиною, і які саме характеристики повинні мати всі ці або будь-які інші цінності, щоб вони по-справжньому радували вас.

А тому ми пропонуємо визначити як самого основного гармонію в житті людини - душевну і фізичну. Вона має на увазі, що ви маєте все необхідне для того життя, яку ви для себе вважаєте щасливою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!