» » » Де знаходиться тадж-махал?

Де знаходиться тадж-махал?

Де знаходиться Тадж-Махал?

На карті

Тадж Махал

Тадж-Махал - одна з найпопулярніших визначних пам`яток Індії. Даний архітектурний комплекс є мавзолеєм-мечеттю і знаходиться в індійському місті Агра, який розташований в штаті Делі на півночі Індії (Південна Азія), в 214 км від міста Нью-Делі. Про те, де знаходиться Тадж-Махал, розповіли, тепер зупинимося на його особливості.

Чим відомий Тадж-Махал?

Вінцем архітектурного ансамблю, який розкинувся на березі річки Ямуна, є мавзолей-мечеть з білого мармуру з куполами.

Мавзолей-мечеть був побудований на честь дружини Шах-Джахана (падишаха Імперії Великих Моголів) - Мумтаз-Махал, яка померла при народженні чотирнадцятої дитини. Шах Тадж Махалхотів спорудити будівлю, гідне її краси і їх почуттів один до одного. Підсумок праць тисяч майстрів, запрошених з різних куточків Імперії, а також з Персії, Близького сходу та Середньої Азії, вражає уяву навіть досвідчених сучасних людей.

З 1983 року Тадж-Махал входить до списку Всесвітньої спадщини Юнеско і вважається найкращим прикладом могольской архітектури, «перлиною мусульманського спадщини в Індії».



Мармур, з якого будувався Тадж-Махал, має особливість - в залежності від часу доби ви зможете спостерігати храм різного кольору:

  • білий - днем,
  • рожевий - на світанку і заході,
  • сріблястий - в місячну ніч.

Внутрішнє оздоблення, так само, як і зовнішнє оточення Тадж-Махала, вражає своїм блиском. Адже стіни інкрустовані різними каменями, в яких відображаються промені сонця або місяця. А зовні перед мавзолеєм-мечеттю є великий басейн, який відображає в своїх водах Тадж-Махал.

Про інших пам`ятках різних релігій ви дізнаєтеся зі статті Які є храми. Якщо ж ви цікавитеся іншими пам`ятками нашого дивовижного світу, вам сподобається стаття Що хорошого в світі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!