» » » Скільки в дюймі сантиметрів?

Скільки в дюймі сантиметрів?

Скільки в дюймі сантиметрів?

Дюйм - це одиниця, що вимірює довжину в європейських системах заходів. Історично - це ширина великого пальця чоловіка. Як правило, дюйм дорівнює 1/12 фута конкретної країни. Для Росії сьогодні під словом «дюйм» прийнято вважати англійський дюйм, який дорівнює 2,54 см.

Тепер Ви знаєте, що таке дюйм і скільки в дюймі сантиметрів.

1 дюйм (англійська) = 10 ліній = 4/7 вершка = 100 точок = 1/12 фути (англійських) = 1/84 сажні = 1/28 аршини = 1/42000 версти.

У побуті, однак, використовувалися переважно НЕ дюйми або фути, а однакові їм за розміром вершок (7/4 дюйма) і аршин (7/3 фута).

Для того, щоб перевести дюйм в інші одиниці вимірювання довжини можна скористатися он-лайн перекладачами (конверторами), яких сьогодні дуже багато в мережі Інтернет, наприклад:

Сьогодні дюйм - трохи застаріла одиниця виміру. Але все одно вона застосовується. Наприклад, кількість dpi ( «точок на дюйм») - це характеристика роздільної здатності таких пристроїв, як принтери. Діагоналі всіляких екранів дуже часто вказані в дюймах. Також форм-фактори дискових накопичувачів: 2,5 "- для ноутбука- 5,25" - для CD / DVD-прівода- 3,5 "- для стандартної дискети. У дюймах також вимірюються діаметри об`єктивів телескопів, діаметри автомобільних колісних дисків, діаметри газо- і водопровідних труб, калібри знарядь для артилерії. "



Увага, тільки СЬОГОДНІ!