» » » Як перевести в дюйми?

Як перевести в дюйми?

Як перевести в дюйми?

Ремонтуючи квартиру, деякі люди стикаються з необхідністю міняти самостійно водопровідні труби. При виборі враховується не тільки матеріал, з якого труба виготовлена, але і її діаметр, який, найчастіше, вимірюється в дюймах. Багато через незнання задаються питанням, що ж таке дюйм і як здійснити переклад дюйма в сантиметри і навпаки.

Дюйм - це одиниця вимірювання довжини і відстані в деяких неметричних системах заходів. Згідно з однією з легенд вважається, що дюйм був визначений як ширина великого пальця дорослої людини і становив 2,54 см. Такий дюйм носить назву англійської (або ж імперського). Однак в різних країнах існують і інші значення дюйма. Наприклад, французький дюйм дорівнює 2,70 см, китайський - приблизно 3,33 см, а іспанська - 2,32 см. У Росії переважно використовується англійська дюйм.

Звичайно, для росіян більш звичною одиницею виміру є сантиметр і, відповідно, всі виміри ми робимо за допомогою рулетки або лінійки. Але існують ситуації, коли може знадобитися переклад в дюйми. Для цього потрібно знати, що 1 см = 0,39 дюйма. Якщо у вас немає під рукою калькулятора або вам просто ліньки рахувати, але є доступ в інтернет, ви можете скористатися наступними сайтами для конвертації сантиметрів і інших заходів вимірювання довжини в дюйми:

Розглянемо на прикладі, як перевести сантиметри в дюйми:



Відома довжина - 9,3 см. Щоб здійснити переклад в дюйми, потрібно помножити вихідне значення в сантиметрах на ставлення дюйма до одного сантиметру: 0,39 дюйма / 1 см:

9,3 см * 0,39 дюйма = 3,63 дюйма.

Якщо ж ви хочете знати, як виконати зворотний переклад - з дюйма в сантиметри, радимо вам ознайомитися з нашою статтею: Скільки сантиметрів в дюймі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!