» » » Куди відлітають повітряні кулі?

Куди відлітають повітряні кулі?

Куди відлітають повітряні кулі?

Звичайному кульці, надутим повітрям буде важко полетіти в атмосферу, якщо його не підхопить порив стрімкого вітру. Такі кульки більше люблять лежати на дивані і забавляти дітей, плавно форсуючи при ударі від одного малюка до іншого.

З точки зору надутих гелієм куль, питання про те, куди відлітають повітряні кулі, стає більш цікавим та інтригуючим. Всім відомо їхнє нестримне прагнення рухатися вгору, уособлюючи волю і безмежну широту можливостей, віру у виконання загаданих бажань.

З наукової точки зору, у який піднявся в небо кульки справи йдуть не дуже, так як є припущення, що на висоті, де зовнішній тиск повітряних мас через розрідженості стає рівним внутрішньому тиску кулі, він зависає. Однак і цієї висоти вдається досягти не всім шарам. Найчастіше повітряну кульку поступово роздувається в польоті і лопається. Це відбувається через те, що його оболонка просто не витримує розпирала зсередини тиску. Причому лопається кулька з гучним бавовною, який на землі, на жаль не почуєш. Вчені також вважають, що ймовірність лопнути у гелієвих кульок вище, ніж у звичайних, так як вони набирають набагато більшу висоту, та й за менш тривалий період часу.



Якщо ж випущений в небо кульку має недостатню герметичність, він може поступово луснути і впасти, зачепившись в польоті, можливо, за дерево, будинок, стовп або щось інше. Оптимісти, гумористи і люди, просто вірять в диво, зовсім не згодні з науковими доводами і висувають власні припущення про те, куди відлітають кульки. Ось деякі з них:

  • кулі летять в рай для куль;
  • лопаються, тільки погані кулі, і то від задоволення;
  • куди «кулі» дивляться, туди і летять;
  • кулі летять в місця, де будуються повітряні замки;
  • йдуть кульки туди, куди і квіти з цукерками, і шампанське: в трубу;
  • летять в місця, куди йдуть мрії;
  • туди, де нас немає.

Подивитися онлайн відмінний міні-мульт про те, куди відлітають повітряні кульки, можна тут.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!