» » » Зекономити або заощадити?

Зекономити або заощадити?

Зекономити або заощадити?

Найчастіше багато хто цікавиться, як пишеться те чи інше слово. Наприклад, як правильно написати: зекономити або заощадити? Необхідно запам`ятати досить просте правило російської мови, і тоді ви більше не будете замислюватися про те, як пишеться "заощадити".

Розділовий видання пишеться в слові після приставки, що закінчується на приголосний, перед коренем слова, який починається на голосні е, є, ю, я. Наприклад: виявили, ін`єкції, підйомники. Перед іншими голосними твердий знак вже не потрібен. Наприклад: безаварійний, трансарктичний. Також він не потрібен в словах, які пишуться через дефіс (пів-юрти).

Слідуючи цьому правилу, Ви швидко зрозумієте, як пишеться "заощадити". Після приставки "з" в даному слові йде згодна буква "е", а значить "ь" писати не потрібно. Таким чином, вірний варіант написання: заощадити.

У реченні значення даного слова може використовуватися наступним чином: "Як заощадити на іпотеці?" - "Заощадивши виручені від продажу машини кошти, ми купили новий кухонний гарнітур" - "Цієї зими можна заощадити при покупці автомобіля" і т.д.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!