» » » Як добре писати?

Як добре писати?

Як добре писати?

Одним з найскладніших мов у світі є російська мова. При грамотному написанні пропозицій навіть найпростішу мову можна прикрасити. Давайте розберемо в цій статті, як добре писати пропозиції і без помилок, що для цього потрібно знати. Погодьтеся, що орфографічна грамотність відіграє дуже важливу роль. Будь-розповідь або просто текст, навіть прикрашений різними метафорами або афоризмами, не сприйматиметься читачем всерйоз, якщо в ньому будуть міститися орфографічні помилки.

Як писати краще

  • У наш час можна часто-густо зустріти людей, які, маючи за плечима два, а то і три вищі освіти, не вміють грамотно викладати свої думки. Вся справа в тому, що свого часу був упущений якийсь важливий момент в навчанні. Писати грамотно означає викладати свої думки на листі без помилок.
  • Для того щоб писати краще, потрібно багато часу присвячувати читанню літератури. Адже саме під час читання людина автоматично запам`ятовує правильне написання тих чи інших слів і виразів. І зовсім не важливо, що саме ви читаєте - класику або сучасну літературу. Важливим є те, що пройде зовсім небагато часу, і у вас з`явиться свій власний стиль викладу думок.
  • Для того щоб підвищити грамотність свого листа, спробуйте вимовляти все написане вами в слух. Цей метод допоможе вам не тільки виправити, щонайменше, половину допущених помилок, але і не упустити логічне протягом основної думки.
  • Слід уточнити, що писати правильно і красиво зовсім не означає довго і витіювато. Довге речення, при читанні якого забуваєш, про що говорилося спочатку, чи не запам`ятається і не зацікавить читача. Ветувати викладати свої думки можуть тільки ті люди, які дуже добре володіють даром красномовства. В іншому випадку можна тільки заплутати і себе, і читача. Але найкраще просто використовувати при написанні прості речення. Як давно відомо, стислість - сестра таланту.
  • Повинна бути дотримана чітка структура тексту. Іншими словами, текст повинен складатися з вступної частини, основної та заключної. Не слід списувати у вступній частині три сторінки ні про що. Досить пари-трійки пропозицій, в яких злегка відкривається тема, яка буде розглянута в основній частині тексту. Що стосується заключної частини, то письменникові потрібно зробити певні висновки і підвести підсумки.

Поради для роботи з дітьми

  • Якщо ваша дитина при підготовці домашнього завдання допускає багато помилок в словах, то вам потрібно взяти собі за правило допомагати йому у виконанні роботи. Перш за все, необхідно постаратися не акцентувати уваги на помилках, а замість цього просто промовляти правильні варіанти вголос.
  • Якщо у вас запитують ради, то вимовляєте тільки правильний варіант. Не слід говорити про те, що слово пишеться не так, а ось так. Дитина нічого не запам`ятає і рівно через день прийде до вас за порадою щодо цього ж питання.
  • Намагайтеся частіше проводити диктанти.
  • Нехай ваша дитина читає тексти вголос не так, як ми зазвичай читаємо, а так, як він буде писати. Нехай промовляє слова по складах. Таким чином, буде задіяна і зорова, і слухова, і моторна пам`ять.


Тепер ви знаєте, як добре писати і грамотно викладати свої думки. А від цього буде залежати, як вас будуть сприймати надалі навколишні люди.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!