» » » Що таке чартерний рейс?

Що таке чартерний рейс?

Що таке чартерний рейс?

Чартерний рейс (чартер) - це нерегулярний рейс, який не вноситься в базове розклад. Чартерні рейси особливо популярні в високий туристичний сезон, коли кількість подорожуючих істотно збільшується і регулярні рейси не можуть обслужити всіх потенційних пасажирів. Давайте розберемо докладніше, що таке чартерний рейс і розглянемо його переваги і недоліки.

Хто організовує чартерні рейси?

Чартерний рейс організовується не самою авіакомпанією, а, як правило, туроператором, який продає клієнту путівку. Туроператор повністю бронює літак і замовляє напрямок. Чартери можуть орендувати в високий сезон, а можуть діяти і на постійній основі, якщо туристичний напрям, яким займається туроператор, не є часто відвідуваним місцем. Організовувати туди регулярні перевезення авіакомпаніям не вигідно, а ось туроператору іноді доводиться відправляти туристів в найрізноманітніші місця.

Переваги чартерних рейсів

Головна перевага чартерного рейсу - його ціна, в більшості випадків вона куди менше вартість квитка на борт регулярного рейсу. Крім того, прямий переліт за деякими непопулярним напрямками без пересадок виконується тільки чартерними рейсами.



Багато хто вважає, що чартерний рейс передбачає знижений рівень комфорту, проте це не так. Норми провозу багажу тут ті ж, а персонал, що обслуговує пасажирів, надається авіакомпанією, з якою укладається договір, так що, на борту ті ж самі висококваліфіковані пілоти і стюардеси, що і на регулярних рейсах.

Недоліки чартерних рейсів

Чартерний рейс - це рейс поза розкладом, а тому час вильоту може серйозно змінитися в останній момент. Крім того, в чартері можна вибрати крісло і замовити певний тип харчування. Здати або поміняти квиток на чартерний рейс також не можна.

Читайте також: Як відправити багаж.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!