Як поміняти квиток?

Як поміняти квиток?

Іноді трапляється так, що ваші плани змінюються, а ви вже замовили квитки, але в міру виниклої ситуації вам потрібно обміняти і здати квиток. Та практично всі авіакомпанії, як зарубіжні, так і вітчизняні передбачають можливість здачі своїх квитків або зміну дати на іншу. Про це ми і поговоримо в нашій статті, а конкретніше про те, чи можна поміняти квиток, розглянемо два випадки: залізничний квиток і авіа.

обмін авіаквитків

Потрібно знати і пам`ятати, що в більшості авіакомпаній існують спеціальні штрафні санкції, які можуть ускладнити обмін вашого квитка. Тому ми постараємося пояснити, як поміняти квиток на літак, щоб ви були в курсі подій, якщо раптом трапиться така ситуація.

Отже, почнемо, зведемо всі основні положення в інструкцію:

  • Якщо ви хочете обміняти дешевий, пільговий квиток, то потрібно пам`ятати, що обмін таких квитків не передбачений. Ви зможете тільки здати старий квиток і купити новий, іноді частина вартості старого квитку перейде на вартість нового.
  • Також буває така ситуація, коли вам потрібно поміняти тільки дату, а рейс ваш залишається колишнім. Тут обмін відбувається також, вам оплачують тільки різницю у вартості квитків. Також при зміні класу, ви будете оплачувати штрафні санкції.
  • Якщо вам потрібно дізнатися, як поміняти електронний квиток, то для цього вам потрібно подивитися, чи є така функція на сайті авіакомпанії, після цього заповніть спеціальну форму на сайті і прикладіть скан-копію вашого паспорта. Потім вам повідомлять про оплату або доплату.
  • Також потрібно пам`ятати, що чим дорожче ви придбали квиток, тим легше його буде обміняти. Тобто квиток, який ви придбали за повним тарифом, має опцію зміни рейсу, дати, маршруту вашої поїздки на все дію квитка.

Обмін залізничних квитків



Також проллємо світло на те, як поміняти квиток на поїзд. На всій території Російської Федерації зміна / обмін залізничних квитків не передбачений, але в силу ситуації ви можете тільки здати старий квиток і придбати новий. Але перед тим як здавати свій квиток, ви повинні повністю перевірити чи є квитки на ту дату, на яку вам потрібно і тільки після цього ви можете обмінювати ваш квиток на новий. Зрозуміло, що для того щоб обміняти квиток на новий, вам потрібно мати при собі посвідчення вашої особи, за яким ви купували ваш квиток.

Якщо у вас електронний квиток, то також як і при здачі аналогічного на авіарейси, діє і на залізничні квитки, просто вам потрібно заповнити форму на сайті, потім піти в касу і забрати свої гроші.

Тепер ви знаєте, як поміняти квиток, але пам`ятайте, що при обміні квитків ви втрачаєте свої гроші.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!