» » » Як купити квиток через інтернет?

Як купити квиток через інтернет?

Як купити квиток через інтернет?

Життя сучасної людини динамічна і насичена. Найчастіше справ, які необхідно виконати, більше, ніж часу в добі, тому покупка квитків через інтернет стає все більш і більш популярна, адже вона дозволяє заощадити багато часу. Нижче ми розповімо про основні способи придбання квитків онлайн.

Як купити квиток через інтернет: загальні правила

Для покупки квитка через інтернет вам будуть потрібні:

  • При поїздці всередині країни: документ, що засвідчує особу (паспорт, закордонний паспорт, свідоцтво про народження для дітей віком до 14 років);
  • При поїздці за кордон: закордонний паспорт;
  • Банківська картка з достатньою сумою на рахунку. Переконайтеся, що ваша карта підходить для оплати покупок на обраному сайті (є в переліку). Для оплати в інтернеті необхідні наступні дані карти: номер (повністю), термін закінчення дії картки, ім`я та прізвище власника картки, CVC код;
  • Електронна пошта.

Не обов`язково мати документи всіх пасажирів на руках, досить переписати дані.

Будьте уважні при введенні персональних даних, коли купуєте квиток через інтернет: часто зміна даних пасажира неможливо, або за цю послугу стягується додаткова плата.

Купити квитки на літак онлайн

Перш ніж купити квиток на літак через інтернет, необхідно вибрати відповідний маршрут. У цьому вам допоможуть сайти-пошуковики, такі як: Momondo, Skyscanner, Aviasales та інші. На цих сайтах купити квиток можна, але сайт перенаправить вас на потрібний ресурс, коли ви виберете відповідний рейс. Дані ресурси зручні у використанні і дозволяють порівняти ціни різних авіакомпаній.

Після того, як ви визначилися з маршрутом і авіакомпанією, необхідно вибрати варіант покупки квитка на літак онлайн:

  • Купити квиток безпосередньо на сайті авіакомпанії.
  • Купити квиток на сайті брокера (наприклад: озон, Тріп.ру). Незважаючи на те, що брокери беруть за свою послугу комісію, їх пропозиції бувають дешевше, ніж на сайті авіакомпанії. Це можливо за рахунок спеціальних тарифів для брокерів.


І тут все буде залежати від ваших уподобань: сам процес покупки однаковий і відрізняється лише нюансами, так само як покупка у різних авіакомпаній. Нижче наведено загальний алгоритм:

  1. Вибір маршруту і дат польоту.
  2. Введення персональних даних пасажира. У різних авіакомпаній потрібен різний набір даних, для більшості зарубіжних рейсів досить ввести ім`я і прізвище пасажира, адреса електронної пошти та телефон. Для деяких авіакомпаній будуть потрібні номер документа пасажира, дата народження та інші відомості.
  3. Додаткові опції, такі як оплата багажу, харчування, страховки, вибір конкретного місця в салоні літака, бронювання готелю і інші.
  4. Ознайомлення з правилами перевезення.
  5. Оплата квитків.
  6. Отримання підтвердження про покупку квитків.

Рекомендується при купівлі квитків:

  • Ознайомитися з параметрами, обраного тарифу (економ, бізнес-клас, 1 клас і т.д.).
  • Уважно ознайомиться з правилами перевезення.
  • Перед покупкою бажано ознайомитися з відгуками про авіакомпанію / брокера.

Після того, як квиток на літак куплений і прийшло підтвердження про покупку на e-mail, виконайте вказівки в листі. Можуть бути різні варіанти, ось деякі з них:

  • Роздрукувати електронний квиток.
  • Пройти онлайн реєстрацію на рейс і роздрукувати посадковий талон.
  • У будь-якому випадку рекомендується роздрукувати підтвердження про покупку квитка і взяти його з собою в поїздку.

Про інші варіанти покупки квитка на літак і про те, як заощадити на покупці авіаквитка, розказано в іншій статті нашого сайту: Як купити квиток на літак.

Купити залізничні квитки онлайн



Через інтернет можна купити квиток на поїзд не тільки для поїздок по Росії, але і за кордоном. Для цього необхідно знайти офіційний сайт залізниць, що цікавить вас країни або сайт брокера і зробити онлайн покупку. Алгоритм покупки на різних сайтах відрізняється: наприклад, купити квиток на сайті РЖД без реєстрації неможливо. Нижче описані основні кроки: як купити квиток на поїзд онлайн.

  1. Вибір поїзда, дати і часу поїздки.
  2. Вибір класу вагона, вагона, місця та додаткових послуг (страхування, постільна білизна і т.д.)
  3. Заповнення персональних даних пасажира залежно від вимог перевізника: ПІБ, паспортні дані, громадянство, вік та інші.
  4. Оплата квитка і його друк.

Додаткову інформацію про варіанти покупки ж / д квитків можете дізнатися з інших статей нашого сайту: Як купити квиток на поїзд і Як забронювати квиток на поїзд.

Як роздрукувати електронний квиток

Заключним етапом покупки є роздруківка електронного квитка. Варто зауважити, що далеко не всі авіа та ж / д компанії висилають електронний білет- в даному випадку при реєстрації на рейс краще мати при собі роздруковану квитанцію і електронний квиток квитка.

Електронний квиток можна роздрукувати наступними способами:

  • На своєму принтері, якщо квиток прислали на пошту або він став доступний друк одразу після оплати.
  • Через термінал самообслуговування в аеропорту, на вокзалі.

Більше інформації по роздруківці квитка ви дізнаєтеся зі статті: Як роздрукувати квиток.

Як повернути квиток

Якщо поїздка відмінилася і постало питання: як повернути електронний квиток, то зробити це можна, не відходячи від комп`ютера.

Для повернення квитка необхідно на сайті, на якому ви здійснювали покупку, знайти розділ, присвячений поверненню квитків, і слідувати інструкціям, що містяться в ньому.

Повернути квиток РЖД можна в «Мої замовлення» в особистому кабінеті. На сайтах авіакомпаній від вас може знадобитися заповнення спеціальної форми на повернення, для цього важливо знати номер бронювання. Грошові кошти за квиток повернуться на карту, за якою його було придбано.

Про інші варіанти повернення квитка ви дізнаєтеся з іншої статті нашого сайту: Як здати електронний квиток.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!