» » » Як купити квиток ржд?

Як купити квиток ржд?

Як купити квиток РЖД?

Купівля квитка на поїзд - справа, здавалося б, просте. Однак не кожен знає, що існує кілька варіантів купити квиток РЖД. У даній статті ми докладно зупинимося на різних способах покупки квитка.

Як купити квиток РЖД: загальні правила

  • При купівлі квитка необхідно пред`явити паспорт або мати при собі паспортні дані всіх пасажирів.
  • Для придбання квитків дітям до 14 років необхідне свідоцтво про народження.
  • Квиток можна придбати не раніше, ніж за 45 діб до відправлення поезда- для поїздок в далеке зарубіжжя - не раніше, ніж за 60 діб до відправлення.

Способи купити квиток РЖД

У касі залізничного вокзалу

Самий широко використовуваний спосіб покупки квитка РЖД - це придбання його в касі вокзалу. Однак у цього способу є кілька мінусів: крім того, що вам необхідно поїхати на вокзал, також ще доведеться виділити досить багато часу на очікування в черзі. До плюсів цього варіанту можна віднести те, що касир допоможе вам підібрати поїзд і внесе всі необхідні дані. Якщо ж у вас складний маршрут, то попередньо краще звернутися в вікно довідки для визначення номерів відповідних поїздів.

Заощадити час можна, відправившись за квитком РЖД в агентство, однак там за послуги візьмуть агентський збір. Крім того, у деяких агентств існує послуга «замовлення квитка»: замовити квиток можна за телефоном або через запит на сайті вподобаного агентства, а квиток доставлять за зручним адресою.

Купівля квитка РЖД через термінал

Прискорити покупку квитка РЖД можна, використовуючи термінали самообслуговування. Адреси терміналів в своєму місті ви знайдете, відвідавши офіційний сайт РЖД.



Для того щоб купити квиток РЖД через термінал, вам буде потрібно банківська карта. Користуватися терміналом досить просто, необхідно здійснити кілька послідовних кроків:

  1. Вибрати варіант послуги: «Купити».
  2. Вставити банківську карту і авторизуватися (ввести PIN-код).
  3. Ознайомитися та прийняти «Правила продажу».
  4. Здійснити запит: станція відправлення, станція призначення, дата, період часу відправлення поїзда.
  5. Вибрати відповідний поїзд зі списку, вагон і місце.
  6. Ввести персональні дані пасажира.
  7. Оплатити квиток і дочекатися роздрукованого квитка.

При виникненні труднощів можна звернутися за допомогою до фахівця (якщо термінал знаходиться на вокзалі).

Як купити квиток на сайті РЖД



Дуже зручний і швидкий спосіб покупки квитка на потяг через інтернет. Краще скористатися офіційним сайтом РЖД, але також покупка можлива через сайти посередників- докладніше про це ви дізнаєтеся з іншої статті нашого сайту: Як забронювати квиток на поїзд.

Для покупки квитка через сайт РЖД спершу необхідно зареєструватися на ньому. Після цього потрібно авторизуватися і виконати наступні кроки:

  1. Вибрати маршрут: станцію відправлення і прибуття, дату і період часу відправлення поїзда.
  2. Вибрати зручний поїзд зі списку і вагон.
  3. Вибрати кордону місць або конкретне місце на схемі вагона і заповнити дані пасажирів. На цьому ж етапі необхідно вибрати страхову компанію або відмовитися від страхування при перевезенні.
  4. Перевірити введені дані і ознайомитися з правилами продажу (поставити галочку підтвердження).
  5. Оплатити замовлення банківською картою: сайт перенаправить вас на сторінку оплати. Після оплати замовлення ви автоматично повернетеся на сайт для завершення бронювання і зможете подивитися або роздрукувати свій квиток в особистому кабінеті.

Рекомендується перевірити, чи пройдена електронна реєстрація (в особистому кабінеті в «Мої замовлення»), вона можлива не на всіх напрямках. При електронної реєстрації посадковий купон не обов`язково роздруковувати, можна показати його на екрані телефону.

Роздрукувати квиток, куплений на сайті, можна двома способами:

  • При наявності принтера друк можлива при перегляді замовлення в особистому кабінеті;
  • У терміналі самообслуговування.

Більш докладно про роздруківці квитків розказано в статті: Як роздрукувати квиток.

На випадок, якщо плани зміняться, завжди можна оформити повернення білета- про те, як це зробити, ви дізнаєтеся, прочитавши цю статтю: Як здати електронний квиток.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!