» » » Що таке генерація?

Що таке генерація?

Що таке генерація?

Слово "генерація" походить від латинського generatio, що означає "народження". Генерація відбувається тільки тоді, коли одні процеси працюють в режимі об`єднання з іншими і утворюють сполучні концепції. Генерація може бути і позитивною, і негативною. Єдине, що може зупинити генерацію, - повністю інертний стан. Розглянемо докладніше, що таке генерація і в яких областях використовується цей термін.

Генерація є процесом освіти, відтворення чого-небудь нового.

Генерація - рід, коліно (Тлумачний словник Даля. В. І. Даль, 163-1866). У біології процес генерації являє собою покоління, що представлено більш-менш одновіковими особинами, які змінюються наступними поколіннями. Унаслідок диференціації життєвого циклу наступні покоління можуть відрізнятися від попередніх.

В мікробіології генерація - період, в який відбувається процес поділу клітини. Наприклад, для процесу генерації у бактерії може знадобитися і кілька хвилин, і навіть годин, що рідше.

Процес генерації організму залежить від кількості вихідних клітин, умов проживання та спадкових факторів.

До речі, за старих часів слово "генерація" вимовлялося через "е" - "генерація". Це вимова застаріло, але продовжує бути правильним.

Дізнатися значення інших невідомих термінів і понять ви можете зі статей розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!