» » » Що таке метрика?

Що таке метрика?

Що таке метрика?

Метрика - це функція, яка визначає відстань в метричному просторі. Але, крім того, метрикою також називають область стіховеденія, розділ музичної теорії та ін.

У цій статті розповімо докладніше, що таке метрика і розберемося з основними поняттями даного слова.

Основні значення слова "метрика"

метричний простір

Метрикою або метричних безліччю в математиці називається безліч, яким визначається відстань між певною парою елементів. Як правило, відстань між точками x і y в метриці М позначається d (x, y) або p (x, y).

Метрика як літературний термін

Метрика - багатозначний лінгвістичний та літературний термін. Зокрема, метрикою називають область стіховеденія, вчення про будову віршованого рядка.

Метрика як свідоцтво про народження

Метрикою також раніше називали свідоцтво про народження, оскільки всі записи про народження велися в спеціальній метричній книзі.

Метрика в музиці

Слово метрика також застосовується в музичній сфері. Метрика в даному випадку - розділ теорії музики, який присвячений вивченню музичного метра. Метр в музиці - міра, яка визначає величину ритмічних побудов.

Яндекс. метрика

Багато хто з нас чули словосполучення "Яндекс. Метрика" - це спеціальний інструмент від пошуковика "Яндекс", який дозволяє оцінити відвідуваність сайту, поведінка відвідувачів на ньому, а також ефективність реклами.

Більше цікавих термінів шукайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!