» » » Що таке номер?

Що таке номер?

Що таке номер?

Досить поширене слово "номер" має кілька значень в російській мові.

Давайте ознайомимося з ними детально і дізнаємося, що таке номер. Чи тільки з числом саязано це слово?

значення слова

Отже, в загальному сенсі, номер - це цифра, порядкове число якогось предмета серед інших предметів. Тут можливі різні приклади вживання слова, а саме:

  • Як позначення чогось в порядку появи: "Мені більше сподобався спортсмен номер два".
  • Як спосіб упорядкування однакових об`єктів, для того, щоб було простіше в них орієнтуватися - номер в готелі, номер палати, номер журналу чи газети (тут номер теж позначається будь-яким числом, але може вживатися в мові без цифри).
  • Телефонний номер - набір цифр, також видатний в певному порядку і належить тільки одному певному абоненту. Про те, кому належить номер, можна дізнатися в довідниках або в відділеннях зв`язку. Читайте також статтю Як перевірити номер телефону.
  • Індивідуальні порядкові номери присвоєні і всім реєстраційними документами - ІПН, прав, паспорту та іншого.
  • Номером називають запис (табличку, наклейку, маркування) з порядковим числом. Приклади: "Номери учасниць конкурсу знаходяться на браслетах на їх правих руках". "Номер будинку було складно розгледіти в темряві".

Крім цього, номер - це розмір одягу, взуття, товщини ниток або тканини та іншого. Це скоріше застаріле позначення, але його можна зустріти. Приклад: "У нього взуття-шостий номер".



Подання на сцені, має чіткий початок і кінець, що входить в програму, в якій кілька таких уявлень, теж називається номером. Приклад: "Номер з тиграми був найбільш вражаючим".

У переносному значенні номер - виходить з рамок звичного чийсь вчинок, теж свого роду уявлення. Приклад: "Ну і номер викинула ця парочка на весіллі".

Без номерів в нашому житті нікуди - вони допомагають все впорядкувати і швидко знайти необхідне.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!