» » » Що таке сепія?

Що таке сепія?

Що таке сепія?

У побуті слово "сепія" асоціюється з накладаються колірними фільтрами на цифрові фотографії або з фільтрами на цифровому фотоапараті.

Насправді у цього слова є своя історія і кілька схожих визначень. Отже, розберемося, що таке сепія.

визначення

Слово "сепія" прийшло до нас з грецької мови і в даний час розглядається з двох позицій - живопису та зоології:

  • темно-коричнева фарба або туш;
  • малюнок, зроблений такий фарбою;
  • морська тварина, каракатиця.

Історія

Натуральна сепія виготовлялася з речовини, що міститься у молюсків, -каракатіц і кальмарів. Дана речовина мало дуже велику фарбують здатність- спочатку колір сепії близький до чорного, але з часом набуває червоно-коричневе забарвлення. Сепія являє собою складне азотовмісна речовина з виразним рибним запахом. Застосовується натуральна сепія для тонування фотографій в коричневий колір. Також сепію використовували художники у вигляді акварельного пігменту або чорнила. Сепія дає набір відтінків від темно-коричневого до світло-золотистого тону.

З середини ХХ століття сепію стали штучно виготовляти.

Зараз фотографії кольору сепії асоціюються зі старовиною. Більш того, практично в кожному цифровому фотоапараті і фоторедакторі є фільтр імітації подібних фотографії. Одним з найбільш популярних графічних редакторів є Photoshop. Щоб розібратися, як в ньому використовувати сепію, читайте статтю Як зробити сепію в Фотошопі. А для вивчення інших можливостей даного редактора читайте розділ фотошоп.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!