» » » Що таке список?

Що таке список?

Що таке список?

У звичайному житті ми часто використовуємо списки. Це може бути список покупок або необхідних документів, певним чином оформлені і виділені пункти в тексті або на презентації. Розглянемо докладніше, що таке список і які бувають списки.

У найбільш загальному визначенні список - це у письмовій формі про кого-небудь і чого-небудь. В такому випадку список може виражати послідовність, перерахування, реєстр і т. Д. В залежності від ситуації, в якій вживається список.

Бувають специфічні значення слова "список", які ми можемо зустріти в різноманітних сферах. Так, наприклад, списки зустрічаються в інформатиці та програмуванні, друкарському справі, іконопису.

Список в програмуванні може бути представлений у вигляді набору даних, організованих таким чином, що групує повторювані значення в спеціальному форматі. Списком може бути як сам формат запису даних, так і самі дані.



Говорячи про списках в друкарні, ми маємо справу зі способом оформлення тексту. В такому випадку списки можуть бути маркованими і нумерований. Єдина відмінність полягає в тому, які знаки будуть стояти перед передбачуваним фрагментом тексту - це можуть бути цифри або спеціальні знаки, які використовуються при маркуванні. Знаки, наприклад, різноманіттям представлені в програмі Word. Також значки, які будуть формувати список, можна придумати самому.

Списки в іконопису - мабуть, самі специфічні і екзотичні з усіх, так як використовуються тільки у професіоналів і не є настільки поширеними. Тут вони представляють собою списані з оригіналу копії документів, що служать для збереження історичних матеріалів і можливої подальшої демонстрації, наприклад, в музеях. Вони служать підтверджуючим документом будь-яких подій або явищ історії.

Якщо ви хочете дізнатися, яким чином потрібно оформляти списки, то вам буде корисна стаття Як оформити список.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!