» » » Що таке індексація?

Що таке індексація?

Що таке індексація?

Всі ми чули, що наша держава індексує пенсії. Можливо, комусь роботодавець на роботі індексує зарплату. А що таке індексація?

Слово "індексація" походить від латинського index, що в перекладі на російську мову означає "покажчик, список". Давайте подивимося, що теоретично можна індексувати і в яких сферах життя найчастіше вживається це слово.

Індексація доходів

Індексацією доходів називається один з методів захисту населення від інфляції, при якому соціальні виплати або зарплата прив`язуються до існуючого індексу (списку) споживчих цін. При підвищенні індексу цін в процесі інфляції відбувається певне підвищення розміру соціальних виплат. Індексація доходів допомагає підтримувати рівень реальних доходів населення і його купівельну спроможність.

Індексація документів

Однак термін "індексація" використовується не тільки для позначення збільшення пенсій при зростанні цін. Індексувати можна, наприклад, документи. Так, діловоди при реєстрації нового документа привласнюють йому свій вхідний номер і таким чином формують список (індекс) документів.

Індексація сайтів

З розвитком інтернету актуальною стала проблема індексації сайтів. Пошукові системи (Яндекс, Гугл та інші) регулярно в автоматичному режимі переглядають всі сайти інтернету і формують свій список (індекс) інтернет-ресурсів. Потім при запиті користувача вони видають йому перелік сайтів. Цей список починається з тих ресурсів, на яких, на думку пошукових систем, міститься найбільш повну відповідь на запит користувача.

Прочитайте спеціальну статтю на цю тему Як індексувати сайт.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!