» » » Що таке тріммер?

Що таке тріммер?

Що таке тріммер?

Слово "тріммер" прийшло до нас з англійської мови, де використовується як складова частина для освіти слів, пов`язаних з механізмами з обрізки чого-небудь. Наприклад, string trimmer - газонокосарка. Наскільки ж сильно змінилося значення цього слова в російській мові? Що таке тріммер і в яких областях він застосовується?

Вживання терміну "тріммер"

  1. Тримерами називають переносну газонокосарку, яка забезпечена власним двигуном і застосовується для робіт в саду. Триммери розрізняються за своїми можливостями і потужності. Є ті, які допоможуть просто рівно постригти газон, а є й ті, які утворюють на газоні вигадливі малюнки. Дізнайтеся про це більше зі статті: Тример: як вибрати.
  2. В авіабудуванні тримерами називають деталь, розташовану на хвості літака і бере участь в управлінні ним. В даному випадку триммер "розрізає" повітряний простір.
  3. У кораблебудуванні триммер - це деталь кіля, також бере участь в управлінні судном. У цьому прикладі триммер "розрізає" товщі води.
  4. На виробництві триммерами називають багато машин і механізми, робота яких полягає в тому, щоб розрізати або обрізати що-небудь.
  5. Також триммер - це спеціальна машинка, призначена для стрижки. Вона може використовуватися в салонах і перукарень. Є спеціальні тріммери для стрижки вовни, наприклад, у овець. А є тримери для стрижки брів.

Як бачите, застосування цього слова досить широко, але в цілому значення схожі один з одним.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!