» » » Що таке трюфель?

Що таке трюфель?

Що таке трюфель?

Кожен справжній гурман повинен мати уявлення, чим трюфель посмажений відрізняється від трюфеля солодкого. Якщо ви не відчуваєте ніякої різниці, тоді ця стаття буде для вас корисною: ви дізнаєтеся про те, що таке трюфель.

Яким буває трюфель?

Цей продукт відомий в своїх двох проявах. По-перше, трюфелем називають особливий вид сумчастих грибів. Ну а по-друге, трюфель - це кондитерський виріб. Поговоримо про кожного докладніше.

сумчасті гриби

Перш за все, відзначимо, що гриби цього виду дуже цінні і вважаються дорогим делікатесом. Говорячи про те, скільки коштує трюфель, не можна не здивуватися, тому що вартість одного кілограма цього продукту може починатися від 900 доларів США і до безкінечності. І це далеко не межа. Чому так дорого, запитаєте ви? Справа в тому, що трюфель можна знайти тільки в дубових або букових лісах. Крім цього вони виростають на глибині 30 см під землею. Завдання збору грибів не з простих, звідси і формується ціна. Крім того, трюфелі вважаються найсмачнішими грибами в світі. Їх аромат і смак запам`ятовується з першого разу на все життя. Так кажуть ті щасливці, кому вдалося спробувати делікатес. Більш докладно про те, як можна приготувати трюфелі і інші гриби, дізнайтеся з нашої статті Як є гриби.

види трюфелів

Всього виділяють 9 видів трюфеля, однак щороку на території Америки виявляються і описуються нові види. Найбільш відомі і їстівні гриби - це французький чорний, річний, російський чорний. Найсмачніші гриби виростають в П`ємонті і відносяться до виду італійських трюфелів.

солодкі трюфелі



Багатьом ласунам трюфель відомий, перш за все, як цукерка. Назва солодощів з`явилася завдяки зовнішній схожості вироби з грибом, про який ми вели мову вище. Відмінною рисою цукерок є начинка, в якості якої виступає ганаш. Це крем, приготований з шоколаду, вершків і вершкового масла. Класичний трюфель, швидше за все, приготують з використанням такої технології. В якості кінцевого продукту вийде цукерка в шоколадній глазурі, наповнена ганашем. Крім того, трюфель обов`язково обваляти в вафлях, какао або прикрасять візерунками з шоколаду. Часто кондитер може додавати різні смакові добавки в ганаш. Наприклад, особливо смачний трюфель виходить з додаванням алкоголю (коньяку, рому, лікерів).

На території нашої країни ви можете зустріти трюфель, виконаний з твердої суміші в формі конуса. Дуже солодкий і калорійний. Найбільш вишуканий десерт - це трюфель по-французьки. Його готують з найніжнішого шоколаду найвищої якості, додаючи в крем ніжні вершки і алкоголь. Ідеальна форма десерту за західними мірками - це куля або нерівний грудочку (так само виглядають однойменні гриби в природі). Зустріти подібний десерт в меню можна в будь-якому ресторані Франції, проте найбільш смачні трюфелі ви зможете знайти тільки в найкращих з них.

Ви можете спробувати приготувати трюфель самостійно, прочитавши нашу статтю Склад цукерок | цукерки Трюфель.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!